Пилешките дробчета с праз и спанак са добро мезе за

...
Пилешките дробчета с праз и спанак са добро мезе за
Коментари Харесай

Пилешки дробчета с праз и спанак

Пилешките дробчета с праз и спанак са положително мезе за футболните ентусиасти.

Необходими Продукти

● пилешки дробчета - 500 г
● брашно - 3 с.л.
● праз - 3 стръка
● домати - 1 бр.
● спанак - 200 г
● сол
● черен пипер
● олио
● соев сос - 3 с.л.
● захар - 1 ч.л.

Начин на подготвяне

Пилешките дробчета се нарязват на мечтаната величина. Аз избрах на половина. Посоляват се.

В дълбока паница се поставя брашното. Всяко от дробчетата се овалва в брашно и се подреждат върху дъска. Същото се повтаря с всички дробчета.

Празът се почиства и измива. Нарязва се на колелца. Спанакът се измива и отцежда. Нарязва се на лентички. Доматът се измива и нарязва на кубчета.

Загрява се в бездънен тиган с повечко олио. Дробчетата се слагат едно по едно, като не би трябвало да са прекалено много. Ако е належащо, се пържат на няколко пъти. Обръщат се от другата страна. Пържат се за малко, тъй като ще се готвят повторно в тигана, с цел да не станат доста сухи.

Отстраняват се в паница и същото се повтаря да изпържване на всички дробчета.

В същия тиган, в случай че е належащо, се прибавя още олио. Добавя се празът да се запържи. Добавя се захарта, с цел да убие лютивостта и киселинността от домата. Добавя се домата.

Оставя се, да се задушат, като от време на време се разбърква. Добавя се спанакът. Овкусява се с черен пипер и сол. Дробчетата се връщат в тигана. Добавя се соевият сос.

Всички съставки се готвят дружно за малко. Сервират се с в допълнение соев сос. Пилешките дробчета с праз и спанак са положително мезе за футболните ентусиасти.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР