Петра Квитова мина извървя своята “Голгота и стигна до титлата

...
Петра Квитова мина извървя своята “Голгота и стигна до титлата
Коментари Харесай

Драматичен тайбрек в първия сет и смазващо предимство във втория донесоха титлата в Маями на Петра Квитова

Петра Квитова мина извървя своята “Голгота ” и стигна до купата в Маями откакто завоюва финала Елена Рабикина с 7:6(14), 6:2. Рабикина, която този сезон завоюва Индиън Уелс бе спряна след серия от 11 следващи победи, като пропусна да се трансформира в едвам петата жена, спечелила двата шампионата в границите на една година. За 33-годишната Квитова пък това бе първа купа в Маями и първа в категорията WTA 1000 от пет години насам.

Срещата стартира динамично, като и двете тененсистки опитваха да наложат своето движение на игра. Квитова имаше мощен сервис, а Рибакина не ѝ оставаше длъжна записвайки няколко ас-а. Така се стигна до 4:4 в първия сет, който подаващия удар на международната номер седем се срина и ветеранката получи опция да сервира за спечелването на сета. Нервите обаче надвиха и в последна сметка сетът трябваше да се реши от тайбрек.

В него се развихри страхотна драма, като Рибакина опропасти цели пет сетбола и съперничката ѝ я наказа за пропуснатите шансове, повеждайки с 15:14 точки. В последвалото разиграване Квитова изкопчи непредизвикана неточност и затвори сета.

Това даде подтик в играта на чехкинята, която записа седем следващи точки във втория сет. 33-годишната Квитова продължи да господства по-късно и дръпна с 3:0, което я приближи до триумфа. Нейната съперничка краткотрайно се съвзе и понижи резултата, само че нямаше сили за поврат и откакто водеше в осмия гейм, позволи тя самата да бъде обърната и в последна сметка го загуби с 2:6.
 Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция " Домът на почитателите "
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР