Петнадесет са претендентите за титлата в петото юбилейно издание на

...
Петнадесет са претендентите за титлата в петото юбилейно издание на
Коментари Харесай

Започнаха откритите дегустации за „Сомелиер на годината“

Петнадесет са кандидатите за купата в петото юбилейно издание на състезанието „ Сомелиер на годината 2018 “. Те ще показват на тридневна открита дегустация 120 български и непознати виновност на 37 мазета от България, Италия, Франция, Испания, Чили, Аржентина, Нова Зеландия и Австралия, които вземат участие в гласуването за наградата „ Вино на годината 2018 “.

Опитването на виновността се организира в интервала 29-31 март в Bulgaria Mall. Сред забавните оферти от щандовете на винарите откриваме ексцентричните немски сортове Дорнфелдер и Регент.

New Bloom Winery е единствената българска маза, която ги отглежда у нас в особено побрани лозови масиви в Тракийска равнина и ги предлага в сериите Face-to-Face и New Bloom. По време на дегустации ще могат да се опитат F2F (Face-2-Face) Шардоне, New Bloom Розе от Каберне Совиньон, Каберне Фран и Сира, New Bloom Регент, New Bloom Дорнфелдер, F2F Каберне Совиньон, Сира и Регент. Именно New Bloom Регент завоюва Златен орден на тазгодишния Mundus Vini в Германия, а розето в серията сграбчи Златен ритон на Винария.


Дегустациите ще включват и неповторими колекционерски виновност като да вземем за пример единствения златен медалист от френския конкурс Vinalies Internationales 2018 – тероарно вино от град Болярово, създадено в лимитиран брой бутилки от „ Вила Ямбол “. Тези виновност няма да вземат участие в гласуването, само че наличието им на обособен щанд за дегустация дава опция на сомелиерите да се приготвят за среща с най-придирчивите и изискани клиенти в заведения за хранене и профилирани магазини. В дегустацията за първи път ще се включат и българските ракии – обичайна напитка, която е неразделна част от националната ни еднаквост и която българските сомелиери би трябвало да познават и да разпространяват по отношение на развиването на страната ни като туристическа дестинация, споделиха уредниците на състезанието.

За трети път в границите на програмата на Националния конкурс „ Сомелиер на годината “ посетителите ще могат да гласоподават на откритата дегустация за „ Вино на годината 2018 “. Сомелиерът на годината ще бъде избран в събота вечерта на церемония вечеря.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР