Петнадесет от най-заплашителните бактерии, резистентни на антибиотици, бяха разкрити от

...
Петнадесет от най-заплашителните бактерии, резистентни на антибиотици, бяха разкрити от
Коментари Харесай

СЗО публикува списък на ужасяващите бактерии, „най-застрашаващи“ човечеството

Петнадесет от най-заплашителните бактерии, резистентни на антибиотици, бяха разкрити от Световната здравна организация (СЗО).

Рисковете са сортирани в листата на бактериалните предпочитани патогени (BPPL) за 2024 година от СЗО в сериозни, високи и междинни категории. Здравните управляващи и откривателите употребяват листата като основен инструмент при създаването на нови лекувания, нужни за прекъсване на разпространяването на антимикробна устойчивост (AMR).

AMR се случва, когато бъгове като бактерии, вируси, гъбички и паразити спрат да реагират на медикаменти, което води до по-трудни за лекуване инфекции и усилва риска от разпространяване на заболяването, тежко заболяване и гибел. Основно се дължи на злоупотребата и несъразмерната приложимост на антимикробни средства.

Новият BPPL сплотява най-новите доказателства и експертни мнения, с цел да насочи научноизследователската и развойна активност (НИРД) към намирането на нови антибиотици и да подтиква интернационалните старания за стимулир...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР