Петима американски конгресмени направиха днес изненадващо посещение в Тайпе на

...
Петима американски конгресмени направиха днес изненадващо посещение в Тайпе на
Коментари Харесай

Американски конгресмени посетиха Тайпе броени дни след визитата на Пелоси

Петима американски конгресмени направиха през днешния ден изненадващо посещаване в Тайпе на фона на напрежението в района на Тайванския пролив и броени дни след визитата в Тайван на председателката на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати Нанси Пелоси, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

Според Американския институт в Тайван, който де факто действа като посолство на Съединени американски щати в Тайван, двудневната аудиенция на конгресмените е част от тяхна по-голяма обиколка в Индийско-тихоокеанския район.

Тайванското външно министерство приветства визитата и съобщи, че конгресмените ще се срещнат с президентката на Тайван Цай Ингвен и с тайванския външен министър Джоузеф Ву. Очаква се, че в границите на тези срещи ще бъдат разисквани въпроси като районната сигурност, търговията и вложенията.

Сред конгресмените има един сенатор и четирима членове на Камарата на представителите. Американската делегация се състои от представители както на Републиканската, по този начин и на Демократическата партия.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР