Петел следи какво се случва след силната градушка у нас.Комисии

...
Петел следи какво се случва след силната градушка у нас.Комисии
Коментари Харесай

Рядко природно явление е причина за силната градушка в Южна България

" Петел " следи какво се случва след мощната градушка у нас.

Комисии разказват загубите на фермерите след градушката в Южна България. Пострадали от бедствието са както зеленчукопроизводители, по този начин и стопаните с лозови масиви и розопороизводители. Изключително обезпокоени са хората от сливенското село Баня. Те упорстват за промени при площадките с противоградни ракети. Оттам пък обясниха, че за последните 25 години сходна огромна градоносна клетка е имало самон 3 пъти.

Щетите от градушката в Южна България тормозиха стопаните от сливенското село Баня. Днес се чакат комисии, които ще разказват загубите на стопаните с потърпевши от бедтвието масиви.

Градушката удари аграрни площи в Пловдивско, Старозагорско и Сливенско. На места ледените парчета падаха от небето в продължение на 20 минути.

" Положението е в действителност смазващо градушката унищожи труда на хората от началото на годината, ние няма да берем тази година от нашите лозя, може би напълно малко ", изясни един от пострадалите.

" Лично аз съм земеделец от 3-4 години и при едно такова естествено злополучие сега те ме връщат три години обратно, все едно стартирам от нулата ", сподели пред Българска национална телевизия Мариян Курдов от село Баня.

Представителите на Агенцията за битка с градушките обясниха, че причина за тежките градушки в Южна България е образуването на суперклетка от облаци, извънредно рядко естествено събитие. През последните 25 години е имало има единствено 3 сходни случая, написа novini.bg.

" Единственото нещо, което може да се направи е с верни дейности да се лимитират нейните вреди, т.е. да вземе в точния момент да се обработва и до момента в който тя не излезе от територията, която се пази да бъде непрекъснато обработвана и по тоя метод вредата ще бъде доста по-малка ", съобщи Никола Ковачев - шеф на полигона за битка с градушките – Поповица.

Земеделските стопани желаят метаморфоза на ракетните площадки за битка с градушките за по-добро покритие.

" Миналата година също падна град при нас, унищожи ни лозовите масиви, аз просто не виждам друго решение с изключение на да се построи тук площадка противоградна ", разяснява различен пострадал.

" Там, където в действителност се постанова за по добра успеваемост да се реалокират да се пребазират, само че това е доста комплициран развой, който изисква и време преди всичко изисква и доста прецизен разбор ", показа Никола Ковачев.

По време на градушката на 25 април по данни на Агенцията в страната са изстреляни близо 1100 ракети, което е понижило размера на ледените парчета. Според експертите това е било единствената опция за деяние.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР