Пет ваканционни дестинации, които осигуряват изобилие от слънчева светлина и

...
Пет ваканционни дестинации, които осигуряват изобилие от слънчева светлина и
Коментари Харесай

5 места, идеални за почивка през февруари

Пет ваканционни дестинации, които обезпечават обилие от слънчева светлина и топло, прогонващо зимата време.

Кой не би желал да опакова куфарите си и да отлети до огряна от слънце страна?

Разбира се, за съвсем обезпечено слънчево време, би трябвало да бъдат на радара ви дестинации на дълги дистанции като Тайланд или Карибите.

Вижте някои от най-хубавите горещи и слънчеви дестинации за февруари:

1. Мадейра



Португалският остров Мадейра е на 1000 км южно от Португалия, покрай североизточното крайбрежие на Африка. Там е доста по-топло от по-голямата част от Европа. Със своята зашеметяваща природа и прелестни плажове, този вулканичен остров е прочут с вкусни морски блага и, несъмнено, вино Мадейра.

Ако посещавате за първи път, Фуншал, крайбрежната столица, е отлично място да започнете. Разгледайте красивите градини на Monte Palace, вземете малко храна от локалния пазар, Mercado dos Lavradores, след което се качете на кабинковия въжен превоз за невероятна панорама към града.

2. Тенерифе



Тенерифе, най-големият от испанските Канарски острови, е парадайс за пешеходците. Със своя латентен вулкан, планината Тейде и дълги пътеки, подобаващи за хора с всевъзможни умения, това е ужасно място за зимна разходка. Ще се насладите на обилие от слънце без интензивните летни горещини.

В националния парк Тейде пътеката Roques de Garcia е идеална за фамилии или начинаещи. За по-опитни туристи изкачването на 3715 м връх Тейде е наложително.

3. Сицилия



Сицилия, най-големият остров в Италия, се радва на средиземноморско слънце съвсем през цялата година. Това е леговище както за феновете на историята, по този начин и за кулинарите. Дълбоко пържените аранчини (ризото под формата на кюфтенца) и цялостните със сметана каноли са локални обичани специалитети.

Осемте села, съставляващи Вал ди Ното, обект на международното завещание на ЮНЕСКО, са дом на някои от най-зашеметяващите архитектури на Сицилия. Възстановени след опустошително земетресение през 1693 година, тези барокови градове с техните елегантни църкви и мозаечни стъпала са идеални за зимни разходки.

4. Малта



Малта е дребен остров тъкмо до върха на „ ботуша “ на Италия. Той има какво да предложи макар дребния си размер. Неговата столица Валета, различен обект от международното културно завещание на ЮНЕСКО, е отличен избор за зимна градска отмора.

Не забравяйте да посетите зашеметяващата катедрала „ Сейнт Джон “, градините Upper Barrakka (до които можете да стигнете със стъклен асансьор) и модерната Merchant Street, цялостна с страхотни кафенета, магазини и пазар.

5. Маракеш, Мароко



На северната граница на Средиземно море, оживеното и историческо Мароко е сетивна приятност и постоянно е слънчево. Ослепителната столица на северноафриканската страна Маракеш би трябвало да се види.

Опитайте шанса си, като се пазарите за ръчно направени произведения в оживените пазари, по-късно се отпуснете с разходка из грандиозната Jardin Majorelle в сини нюанси.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР