Пещера Добростански бисер край Асеновград отваря врати на 1-ви май.

...
Пещера Добростански бисер край Асеновград отваря врати на 1-ви май.
Коментари Харесай

Пещера "Добростански бисер" край Асеновград – предизвикателство за приключенеца

Пещера " Добростански бисер " край Асеновград отваря порти на 1-ви май. Това е един от най-посещаваните обекти, до който се доближава след приятна и лека разходка из необикновено красивата природа на Родопа планина.
 
Служителят на Оперативна програма " Туризъм " към община Асеновград, който съпровожда туристите, споделя любопитни обстоятелства от пещерния живот на жителите. Пещерата се намира на 5 км. от асеновградското с. Добростан. Там живее дребна колония прилепи.
 
Голяма част от обекта е ангажиран най-вече от сталагмити и сталактони. " Добростански бисер ", известна също като " Ахметьова дупка ", освен съдържа красиви пещерни формирания, само че всред тях са ситуирани и така наречен " Синтрови езера ". Легендите описват, че в някои от тях има пещерни бисери. Пещерата е доста елементарно налична.
 
 Пещера Пещера " Добростански бисер " край Асеновград – предизвикателство за приключенеца Източник: Община Асеновград
С цел сигурност е инсталирана железна стълба на входа. Със своите 727 м. дължина тя е предизвикателство за приключенеца в туризма. Сред забавните детайлности са и 15-метровата дълбочина на входния отвес, както и фактът, че за пръв път пещерата е проучвана през 1963 година
 
Входът за възпитаници, студенти и пенсионери е на цена 4 лева, а самостоятелният билет коства 5 лева За проведени групи от минимум 8 души входната такса също е на стойност 4 лева Семейства и родители с деца заплащат общ билет - 12 лева
 
За изнасяне на сказка се доплаща: елементарна - общо 10 лева за цялата група; профилирана – общо 12 лева за цялата група; на британски език – общо 12 лева за цялата група. " Добростански бисер " е отворена за туристи от май до септември, в това число.
 
Работното време на обекта е от 09:00 ч. до 18:00 ч. - в петък, събота, неделя, понеделник и вторник. Почивните дни са сряда и четвъртък, като има опция пещерата да бъде прегледана и тогава, само че изискването е да се събере група от 15 или повече гости. Посещението се реализира по предварителна поръчка.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР