Перущица въведе частичен воден режим. Причината - има риск от

...
Перущица въведе частичен воден режим. Причината - има риск от
Коментари Харесай

Перущица въведе частичен воден режим

Перущица вкара непълен воден режим. Причината - има риск от привършване на водоема, който зарежда огромна част от града.

От водното сдружение оповестиха, че има доста понижаване на водните количества в главния водоизточник, който зарежда Перущица. Затова се и постанова въвеждането на режим на водата. Той ще работи от 20 часа вечерта до 6 сутринта и ще засегне 1/3 от жителите на града. Това се постанова, с цел да могат хората във високите елементи на Перущица да имат вода.

" Липсата на вода се дължи на проблеми в единия водоизточник, казусът не е от в този момент, търсят се разновидности, през пролеттта даже ВИК пробваха да създадат едно техническо решение. Те го направиха и то даде някакъв резултат за известно време, само че в този момент и то не е задоволително. Може би разновидността е да се търси нов водоизточник, само че това е решение, което ВиК би трябвало да вземе ", съобщи Мария Витанова-Вълканова, кмет на Перущица.

От ВиК-Пловдив оповестиха, че се прави всичко допустимо проблемите да бъдат отстранени, приканват обаче хората да понижат колкото се може употребяваните количества вода, тъй като сега два пъти е повишен размерът.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР