Персоналът на граничните сили на летище Хийтроу обяви нови стачки

...
Персоналът на граничните сили на летище Хийтроу обяви нови стачки
Коментари Харесай

Нови стачки на паспортния контрол започват на летище Хийтроу в края на май и началото на юни

Персоналът на граничните сили на летище " Хийтроу " разгласи нови стачки в края на май и началото на юни, които съответстват с късната пролетна почивка на учениците в Обединеното кралство, заяви в преписка БНР.

Стачните дейности ще се проведат на 31 май и 1 и 2 юни. След това ще има три седмици без стачки. Повече от 500 членове на профсъюза на работещите в публичните и комерсиалните услуги PCS ще вземат участие в стачките, които идват след разногласието за въвеждане нанови описи на чиновниците, вследствие на което доста от тя ще бъдат принудени да изоставен работата си на паспортен надзор. Стачките сигурно ще основат проблеми при паспортните инспекции на пасажерите, идващи на летището. 

Персоналът на терминали 2,3,4 и 5 организираха 4-дневна стачка предишния месец. Новият общоприет секретар на синдиката Фран Хийткоут сподели, че от негова страна има  предпочитание този спор да бъде решен, само че Министерството на вътрешните работи би трябвало първо да сложи нещо на масата, което неговите членове да обмислят. Говорителка на Министерството на вътрешните работи от своя страна сподели: " Разочаровани сме от решението на синдиката да стачкува, само че оставаме отворени за разискване на решение със синдиката PCS ".  Тя добави, че летищните управляващи имат постоянни проекти за минимализиране на разстройствата, където е допустимо, само че приканват пасажерите да ревизират положението на полетите и да се вслушват в препоръките на операторите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР