Пенсионерите с ниски доходи в Кипър ще получат великденска надбавка

...
Пенсионерите с ниски доходи в Кипър ще получат великденска надбавка
Коментари Харесай

По €250 великденска надбавка за пенсионерите в Кипър

Пенсионерите с ниски приходи в Кипър ще получат великденска надбавка от €250, реши държавното управление през днешния ден. Мярката е част от осъществяването на проекта за подкрепяне на възрастните хора в страната и продължение на целевите помощи за уязвимите обществени групи поради инфлацията.

Великденските помощи в Кипър тази година са увеличени с 30% или €60 повече, по отношение на отпуснатите предходната година.

Сумата за празника ще бъде изплатена на към 14 000 пенсионери. Това са възрастни с приход до €7000 при едночленни семейства и до €12 000 за семейства от двама души.

За да не се стесни броят на получателите на помощта, държавното управление реши да не ползва критерия за размера на депозитите, включен в проекта за подкрепяне на пенсионерите с ниски приходи. Допълнителните великденски заплащания ще костват на бюджета €3,3 млн.

Великденската надбавка добавя целевите помощи за пенсионерите с ниски приходи, отпуснати към този момент от държавното управление поради повишаването на живота, съобщи БНР.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР