Пеликан на 41 години е сред обитателите на единствения зоопарк

...
Пеликан на 41 години е сред обитателите на единствения зоопарк
Коментари Харесай

41-годишен пеликан е сред обитателите на единствения зоопарк в Непал

Пеликан на 41 години е измежду жителите на единствения зоопарк в Непал, съобщи Асошиейтед прес.

Всяка заран в 10 ч. птицата идва на входа на кухнята за животни и търпеливо чака служителя Ганеш Коирала да пристигна. Животното знае, че с него идва и закуската - еднокилограмова риба.

В оживената кухня хората, които се грижат за жителите, мият зеленчуци, режат месо и риба. 

Централният зоопарк в Катманду е дом на повече от 1100 животни, представители на 114 типа, измежду които бенгалски тигри, снежни леопарди, червени панди, носорози с по един рог и азиатски слонове. Там живеят повече от 15 от 38-те локални застрашени популации.  Зоопаркът е посещаван от към един милион души годишно.

Зоологическата градина е основана през 1932 година като частна сбирка на локален държател, само че в този момент се ръководи от държавен фонд и е отворена за обществеността.

" Когато имам почивен ден, не мога да спра да мисля дали животните са получили храната си в точния момент. Те са като дребни бебета ", споделя Рохина Шрестха, която работи в зоопарка повече от десетилетие.

Някои от животните са докарани с пострадвания, осиротели или пък тъй като са създавали неудобства на общностите, споделя служителят Коирала. Мястото за настаняването им в зоопарка с повърхност от 60 декара обаче е лимитирано.

Властите се надяват да реалокират зоопарка на друго място отвън столицата, само че държавните запаси са лимитирани, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР