Печените гълъби са известни като изискан деликатес във Франция още

...
Печените гълъби са известни като изискан деликатес във Франция още
Коментари Харесай

Печени гълъби са изискан френски деликатес

Печените гълъби са известни като изтънчен деликатес във Франция още от XVI век. Това е било обичано ядене на аристократите и до през днешния ден се счита за изтънчена храна.

Въпреки че в някои страни гълъбите са известни като плъхове с крила поради желанието им да си търсят храна в контейнери за боклук и други мръсни места, месото на тези птици е толкоз вкусно, че към момента се счита за деликатес.

Във Франция ястията, приготвени от месо на гълъби, са доста известни и се считат за изискани. Те се оферират в заведения за хранене, известни с изтънчената си кухня.

Ресторантите в доста други страни също оферират на гостите си да опитат усета на месо от гълъби. Птиците, предопределени за готвене, се отглеждат в специфични ферми.

 Печен гълъб

Ястията от гълъби костват много скъпо и тук-там са на цената на омари. За подготвяне на ястия се употребява месо от гълъби, които са на към месец - тогава те имат доста компактен и кондензиран усет, а месото е много нежно. Точно по тази причина толкоз епохи гълъбите не са спрели да бъдат считани за деликатес.

Във Франция, в Италия и в Съединени американски щати ястията от гълъби сега са огромен шлагер. Въпреки че има хора, които биха се изкушили да опитат месо от гълъбите, които живеят в огромните градове, специалисти настояват, че в организма на тези птици има натрупвания от тежки метали поради мръсния въздух. Затова за ястия се употребяват единствено екологично отгледани гълъби.

 Печени гълъби

Месото на гълъбите съдържа доста малко мазнини, което го прави доста уместно за хора, които желаят да наблюдават за килограмите си. Ако се подготвя месо от по-възрастни птици, то би трябвало да се накисне в марината от равни елементи вода и оцет за към 8 часа.

Печените гълъби се подготвят по доста разнообразни способи, като могат да бъдат просто опечени на грил или приготвени с плънка. Печенето е най-хубавият метод за готвене на гълъби. Те се сервират запечени с вкусна хрупкава коричка, а месото им би трябвало да е напълно леко недопечено.

Най-лесният метод за подготвяне на печени гълъби е те да се опекат на грил, като преди този момент се поръсят щедро със сол, а по-късно се напръскат с лимонен сок.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР