Пазарът на смартфони винаги е бил с много сериозна конкуренция.

...
Пазарът на смартфони винаги е бил с много сериозна конкуренция.
Коментари Харесай

Honor Magic6 Pro: Издръжливият фотограф

Пазарът на смарт телефони постоянно е бил с доста сериозна конкуренция. През последните няколко години тя се ускорява от ден на ден, като няколко огромни марката се борят за вниманието на потребителите.

От това печелят точно хората, тъй като в желанието си да генерират положителни продажби и облаги, производителите прибягват до все по-смели и комплицирани технологии, които да внедрят в устройствата си. Затова в този момент сме в обстановка, в която имаме доста огромен избор и от ден на ден и по-впечатляващи технологии.

Но... от време на време единствено технологиите не стигат. Нужна е и малко магия. Honor наподобява знаят по какъв начин да я създадат и да я постигнали в новия си смарт телефон Magic6 Pro, който беше показан напълно неотдавна.

Трудно може да се опишат всички механически параметри на смарт телефона. Те са в действителност доста. Но ще обърнем внимание на най-основната част от тях и по-важното – по какъв начин се оправят в действителните обстановки на всекидневието. И ще усетим магията на Magic6 Pro.

Прозорецът към магическия свят

За да влезем в магическия свят на Magic6 Pro, би трябвало да използваме неговия екран. Той е 6,8-инчов, с 453ppi и динамично освежаване на картината от 1Hz до 120Hz. Освен това реализира 1600 нита пикова бляскавост. Поддържа и Dolby Vision и HDR Vivid. Казано на естествен език, екранът наподобява добре даже и на ярка слънчева светлина.

Освен това екранът има и специфична технология за затъмняване без вибриране. Разполага и със документи от TUV Rheinland за качеството си. Друга „ магическа “ опция е, че разполага с циркадиен нощен екран с натурален звук. Функцията освен не натоварва очите нощем, а противоположното – оказва помощ те да се успокоят и облекчава умората преди лягане.

И също така е доста здрав. Разполага с спомагателната отбрана Honor NanoCrystal Shield, който в новата си версия е 10 пъти по-устойчив на рухване. А корпусът е с рейтинг IP68 за водо- и прахоустойчивост. Magic6 Pro има две версии. Едната е в зелен цвят и е с веган кожа на гърба. Другата е с черно матово покритие.

Магическите фотоси

Magic6 Pro употребява новата система Honor Falcon за камерите си. Освен това има и солидна „ доза “ изкуствен интелект. А и самият хардуер на камерите е много сериозен. Той включва една перископна камера със 180МР, 2,5х оптично нарастване и оптична стабилизация на изображението. Има и една 50МР камера с ултра широкоъгълен обектив и е за макро фрагменти. Третата камера е Super Dynamic Honor Falcon с 50МР датчик и самонастройваща се механична бленда. Има и оптична стабилизация.

Отпред имаме още една 3D камера за лицево различаване и отчитане на дълбочина, както и главната камера. Тя е с 50МР, автофокус и AI система срещу деформиране.

На разположение са и голям брой режими на снимане, в това число Honor AI Motion Sensing Capture. Той разрешава автоматизирано снимане на спортни и динамични моменти с доста придвижване. Има още доста спецификации, само че да се върнем към действителността.

Дали става дума за фотоси на нощното небе, на пейзаж по време на залез или полумрак, снимане на летящи птици и бързо движещи се обекти, резултатите постоянно са едни и същи – впечатляващи. И в множеството случаи резултатът е отличен още от първия опит. Рядко се постанова наново снимане и в множеството случаи правихме това по табиет. В множеството случаи потребителят ще задейства автоматизираните режими и ще остави телефона самичък да взема решение какви настройки да избира за фотосите. И несъмнено се оправя доста добре с тази задача.

Магическият портал

Голяма част от вниманието към Magic6 Pro постоянно ще отива към камерите. И това е предстоящо, само че не значи, че останалите аспекти на телефона са за занемаряване. Напротив, той има много мощен хардуер и програмен продукт, които има какво да предложат и в всекидневието.

Процесорът е Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, като към него са добавени Honor C1+ RF Enhanced Chip – за качествена връзка с мобилните мрежи, както и Honor Discrete Security Chip S1 – за хардуерна отбрана на най-важните данни.

И тук също има доста изкуствен интелект, който може разнородни „ вълшебства “. Една от тях е AI Privacy Call. Чрез нея телефонът се приспособява към околната среда и да изолира околния звук и звука, който излиза от представителя на телефона. Какво значи това? Всеки от нас доста пъти е чувал диалога по телефона на чужд, който е до него в асансьора или даже на улицата. Технологията може да разпознава тези обстановки и да приспособява звука на представителя, тъй че близките да не чуват.

А също така телефонът разполага с MagicOS и Magic Portal – магическа софтуерна композиция, която прави работата с устройството още по-лесна.

MagicOS опознава навиците и желанията ни в процеса на потребление на смарт телефона. Това му разрешава да предлага разнообразни дейности и приложения, които да са на разположение в най-удобния миг. Например, може да види, че постоянно използваме калкулатора и да го постави на по-видно място.

Magic Portal пък прави взаимоотношението сред приложения още по-бързо и комфортно. Например, виждаме думите „ шуменска цитадела “ в уебсайт до момента в който сърфираме интернет. Решаваме, че желаеме да я посетим. Маркираме текста, задържаме пръст върху него и се отваря магическият портал на Magic6 Pro. В него виждаме избор от няколко приложения (можем да променяме кои са те в настройките). Избираме Гугъл Maps и издърпваме текста до иконата му. Приложението мигновено се пуска и е готово да стартира навигация от нашето местонахождение до шуменската цитадела.

Magic Portal разрешава и прекачване на изображения, файлове и документи сред приложенията по същия метод. Така доста елементарно и комфортно може да се прикачват файлове в имейли в Gmail, да се копират фотоси и така нататък Единственото условие е приложенията да поддържат функционалността, като броят им непрекъснато се усилва.

Не сме не запомнили и батерията. Тя е с потенциал от 5600mAh и спомагателен Honor E1 Power Enhanced чип, който интелигентно ръководи потреблението на сила и усъвършенства работата на батерията по време на ниски температури. Поддържа и бързо презареждане с 80W, тъй че са нужни минути за прибавяне на часове пълноценна работа. В действителния свят успяхме да създадем 147 фотоси в границите на един ден, а батерията " загуби " към 25%.

Резултатът от цялата тази магия? Magic6 Pro завоюва първите места в класацията на DxOMark за предна и задна камера, екран, и батерия. Доста положително достижение, изключително като за флагман, който идва на цена от към 2500 лева за 12GB RAM и 512GB вградена памет, т.е. малко по-ниска от тази на множеството му съперници в класа.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР