Паун ЦоневПреди 8 месеца в коментар за Епицентър на шега

...
Паун ЦоневПреди 8 месеца в коментар за Епицентър на шега
Коментари Харесай

Паун Цонев: Все пак, благодарим за шоуто. Но няма нужда от бис

Паун Цонев

Преди 8 месеца в коментар за Епицентър на смешка нарекох новосъздаващата се тогава четворна управническа коалиция „ Орел, рак, щука и Слави “.

Заради това, че се гласяха да ръководят дружно изцяло несъвместими политически субекти - леви, десни, центристи, че даже и сценаристи. Това, че фамозното болшинство предложи ръководство на равнището на скучно и бездарно шоу, съгласно опциите на основния сценарист, именуван за улеснение „ Тошко “, можеше да се планува.

Но това, че за негативно време поради властта непременно всички партии в обединението заедно се самоотрекоха от главните си програмни и предизборни стратегии и цели бе безспорна сензация. Според мен, без казус в парламентарната процедура. Защото едно е да правиш по-малки или по-големи политически взаимни отстъпки. Друго е да се самоубиваш ритуално политически.

Приятелско-роднинския и бизнес кръг, обозначил се като „ Продължаваме промяната “, завоюва изборите на процедура единствено с един девиз - „ Нулева приемливост към корупцията “.

За 7 месеца отчитаме нулев резултат от нулевата приемливост. Разхвърляха се някакви торби с пари от автомагистрала „ Хемус “, от което нищо не произлезе като следствие и обвинявания. Подгониха компания, източвала милиони, от Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, която административния съд незабавно възвърне.

Арестуваха атрактивно за една нощ Борисов, само че съдът разгласи задържането за нелегално. Де факто не бе задържан и упрекнат нито един мафиот, нито от горните, нито от долните етажи на властта. Накрая, съгласно Политическа партия, се оказа, че мафията е в самата управническа коалиция и по съответно в групата на Слави. Което последният не откри за смешно и ритна канчето на кабинета.

Основният политически скеч, обаче, се разигра при самия Слави. Ще напомним, че той сътвори, по негови лични самопризнания, партията си, с последно име „ ИТН “, с цел да осъществя резултатите от всенародния референдум с 6 гръмотевични въпроса, който шоуменът провежда през 2016 година На него гласоподаваха 2,5 млн. души и това трябваше да бъде програмата на партията му, с която той щеше да раздруса и промени радикално забатачената ни страна. След повече от половин година на власт партията Има Такъв Народ на процедура се отхвърли изцяло от историческия референдум с 6 въпроса, поради който беше основана.

Ето:
1.Подкрепяте ли депутатите да се избират с мажоритарна изборна система с безусловно болшинство в един тур?

Оказа се, че, кой знае за какво, народът поддържа, само че самия водач в един миг се разколеба в авангардната си концепция. Когато по една или друга причина народните представители на шоуто се разбягаха в Народното събрание, водачът не помни за мажоритарно определените депутати в един тур и се възмути до дъното на душата си, че неговите не съблюдават партийната дисциплинираност. И ги жигосах ги като предатели.

2. Подкрепяте ли депутатите да бъдат понижени на 120?
Народът поддържа с възторг, само че ИТН от дълго време не помни, че има подобен проблем и най-видните представители на същия този народ не престават се подвизават под броя 240 – най-вече на глава от популацията в Европа.

3. Подкрепяте ли въвеждането на наложително гласоподаване на изборите и референдумите?
Подкрепяме, поддържаме, само че колкото и да поддържаме, не се случи нито едното, нито другото.

4.Подкрепяте ли да се гласоподава и отдалечено по електронен път?
И това поддържаме, само че и електронно гласоподаване още няма. И надали скоро ще има.

5.Подкрепяте ли годишната държавна дотация за партиите да бъде 1 лев за един автентичен глас на последните парламентарни избори?
Народът поддържа с две ръце и това революционно предложение, само че и до ден сегашен питателната държавна дотация продължава да си бъде осем пъти повече, в това число и за Има Такъв Народ. Само за протокола ще отбележим, че в богата Германия дотацията е единствено 50 цента на глас.

6.Подкрепяте ли шефовете на регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи и началниците на РПУ в регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи да бъдат избирани с мажоритарна изборна система с безусловно болшинство в два тура? Клетият народ и този въпрос поддържа, без изобщо да го схваща, само че и тази авангардна концепция на шоуто оттече в канала.

Ако излезем от рамките на шоуто и минем към по-сериозния разбор, безспорната сензация бе самоубийствената политическа прегръдка на историческите врагове Българска социалистическа партия с наследниците на Иван Костов от Демократична България. В името на властта двата изцяло антагонистични политически субекта взаимно се самоотрекоха от главните си програмни и политически цели. Според мен, случай без аналог в международната политическа история.

Парламентарната еманация на умните и красивите заряза изцяло дясната си управническа стратегия и стартира да раздава пари на калпак с такава благотворителност, на която биха завидели и най-крайните социалистически партии.

Под килима беше заметен крайъгълният проектозакон за лустрацията на фрагментите на Държавна сигурност, поради който жълтопаветният електорат ги вкара в Народното събрание. Защото Българска социалистическа партия в никакъв случай няма да го одобряват. Отказаха се от измененията в самостоятелните регулатори, базисен детайл в развитите пазарни стопански системи, тъй като другите в обединението не се интересуват от това. Демократична България самоотвержено поддържат държавно управление, което единствено за половин година усили инфлацията толкоз, колкото не съумяха да я усилят последните 10 държавни управления, взети дружно.

Но сякаш най-големите провали ще се стоварят на столетната Българска социалистическа партия. За да бъде съхранена невъобразимата коалиция, социалистите направиха най-вече и най-самоубийствени жестове. Предизборният девиз лечебните заведения да не бъдат търговски сдружения, с който проглушиха ушите на левите гласоподаватели, елегантно бе пренебрегнат в коша за отпадък.

Зарязаха анулацията на плоския налог – техен главен програмен приоритет. Така България остава едвам третата страна в света, дружно с Киргизстан и Монголия, която има плосък налог от 10%... Хайде, оредяващият ляв електорат може и да преглътне плоския налог, само че с изключение на ляв въпросният електорат постоянно е бил и проруски. И надали ще преглътне горчивия хап, че обичаната им партия взе участие в държавно управление, което на процедура скъса дипломатическите връзки с Русия и комерсиалните с Газпром, което ползва наказания против Путин, позволи военно-техническа помощ за Украйна и сътвори мощни съмнения, че българския военно-промишлен комплекс доставя косвено с оръжия Зеленски.

В последна сметка тежката злополука на Орела, ракът, щуката и Слави в добавка беше неизбежна. Сега се вършат безсмислени опити да вдъхнат нов живот на потърпевшия в реанимацията. Уви. Ясно е, че при започване на октомври отново ще би трябвало да се намеси Суверена на Слави. И тогава ще се разбере, кой крив, кой прав, кой десен, кой ляв, кой кум, кой брат, кой на Ленчето сват.

Все отново благодарим за шоуто. Но няма потребност от бис.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР