Пациентите да могат да се прегледат при всеки общопрактикуващ лекар,

...
Пациентите да могат да се прегледат при всеки общопрактикуващ лекар,
Коментари Харесай

Пациентите да могат да се преглеждат при всеки общопрактикуващ лекар, когато техният отсъства

Пациентите да могат да се прегледат при всеки общопрактикуващ доктор, когато техният отсъства по болест или е в отпуск. Това оферират още веднъж от Сдружението на общопрактикуващите лекари като опция, която да залегне в подготвяния анекс на Националния рамков контракт за тази година.
Прочетете още
От сдружението не изключват опцията лекарят да уточни собствен заместител, когато отсъства, само че пациентът да има право да избере и всеки сътрудник наоколо, когато се разболее. За хората с хронични болести се предлага да употребяват служебна рецепта за до 30 дни. Това изясни в ефира на Радио Стара Загора ръководителят на локалната конструкция доктор Слави Славов.

" Това значи удължение на периода на съществуващата рецепта с не повече от 30 дни, както беше по време на коронавирус пандемията. Това е, несъмнено, в случай че пациентът няма някакви недоволства, в случай че има такива, би трябвало да посети доктор. Така ще бъдат обезпечени и почивните ни дни по уважителни аргументи. Те обаче, считам не би трябвало да са повече от 3 до 5 дни ", разяснява доктор Славов.

Д-р Славов добави, че сега циркулира микс от вируси. Освен респираторни и ковид, се популяризира и ентеровирус, предава БНР.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР