Пътните фирми излязоха на протест днес и блокираха движението в

...
Пътните фирми излязоха на протест днес и блокираха движението в
Коментари Харесай

Протестите на превозвачите блокираха София, Пловдив, Бургас и други големи градове |

Пътните компании излязоха на митинг през днешния ден и блокираха придвижването в София, Пловдив, Бургас и други огромни градове.

Превозвачите настояват за намаляване на акциза на горивата с 50%, краткотрайно отпадане на добавката за екологично чисто гориво и отсрочване на плануваното от 1 юли разширение на тол системата.

Протестът в София стартира рано сутринта със скупчването на камиони на " Цариградско шосе ". По-късно те ще се насочат пред Министерски съвет и да блокират блокират секторите от бул. " Мария Луиза " до бул. " Г. С. Раковски ". Очаква се придвижването да е затруднено до 22 часа. В митинга в столицата ще се включат около 150 камиона и 50 рейса.

В Пловдив пък са блокирани всички шест входа на града. На „ Асеновградско шосе " се пропущат коли единствено през най-лявата лента. Това докара до образуването на дълга колона. Очаква се в митинга в града да се включат 300 камиона, оповестява Нова телевизия.

 БТА/Ирина Шопова

В Бургас над 100 компании разположиха камиони и рейсове на ул. " Крайезерна ". Шествието потегля в 10.30 ч. и се чака да премине през някои от най-натоварените булеварди.

В Благоевград също има митинг. Превозвачите към този момент се събират на  88-ия километър на Автомагистрала " Струма ", съобщи БНР. Автошествието ще потегли в посока Симитли. Засега превозвачите нямат желание да блокират пътища.

Очакват се още акции в  Плевен, Ямбол, Дупница, Стара Загора и Чирпан.

Всичко стартира предходната седмица, когато министър председателят Кирил Петков се срещна с представители на сектора. Той не е отстъпил пред настояването им да не заплащат ТОЛ такси, поради което и превозвачите напуснаха срещата и се оплакаха, че Петков им е показал вратата. Те оповестиха народен митинг на 18 май и голям брой акции преди този момент. Междувременно транспортният министър Николай Събев и районният - Гроздан Караджов изрично отхвърлиха настояването на компаниите да не заплащат ТОЛ такси, както беше решено от държавното управление на Бойко Борисов, което освободи тираджиите и автобусните компании от пътни такси за второкласните пътища. 

" Няма безвъзмезден обяд ", сподели през вчерашния ден Гроздан Караджов пред бТВ, а превозвачите през днешния ден му дадоха отговор със опасност да блокират гранични пунктове, магазини и търговски центрове на 18 май, в случай че настояванията им не бъдат изпълнени.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР