Патешкото месо се различава от пилешкото по това, че то

...
Патешкото месо се различава от пилешкото по това, че то
Коментари Харесай

Кулинарни тайни при готвене на патешко месо

Патешкото месо се разграничава от пилешкото по това, че то е доста по-калорично и мазно от пилешкото. Затова един от главните моменти при приготвянето му е отстраняването на пласта лой.

Това може да стане по няколко метода. Може да оставите патицата да се готви на пара за половин час и по този начин мазнината ще се стопи и ще се стече в тенджерата.

Друг метод е да набодете мазните сектори и при готвенето мазнината ще изтече от дупчиците. В този случай обаче би трябвало да сложите патицата нависоко на спомагателна съдинка, с цел да не се готви в личната си лой.

 Патица с портокали

Друга загадка за положителното подготвяне на патешкото месо е приемането на вкусна, хрупкава коричка. Можете да я постигнете като преди запичането във фурната я полеете с гореща вода, само че би трябвало да я поливате постепенно и да внимавате да не попадне вода вътре.

Ако сте купили замразена патица, би трябвало да я размразявате постепенно. Първо я сложете в ледник за към ден и след това я оставете на стайна температура.

Патицата се поставя да се пече постоянно в авансово загрята фурна. При вярно сготвяне месото има кондензиран усет и мирис.

Патицата може да се цялостни със зеленчуци, сушени плодове, цитрусови плодове. Най-подходящите подправки за патешкото месо са магданоз, копър, босилек.

 Патешко филе

Оригинален и елементарен метод за подготвяне на патица е да й махнете кожата и да я сложите на дъното на съда. Отгоре слагате патицата, сипвате течността от консерва с ананас, в профил нареждате ананасовите шайби и печете 4 часа.

Ако желаете да приготвите сочна патица, би трябвало да я печете добре опакована в алуминиево фолио за към 4 часа. Когато месото е готово, изваждате от фурната и я оставяте завита още 15 минути.

Патица с мед се подготвя елементарно и е вкусна.

Необходими артикули: патица с тегло към 2 килограми, 5 супени лъжици соев сос, 3 супени лъжици мед, 2 супени лъжици зехтин, сол и черен пипер на усет.

Патицата се попарва два пъти с вряла вода през период от 15-20 минути. Всички съставки се смесват до приемане на сос.

С част от него се намазва патицата и по този начин престоява най-малко 2 часа в затворен съд. Преди готвенето се намазва още един път, а останалият сос се налива навътре в патицата.

Слага се във фурната да се пече без похлупак, като от време на време месото се полива с получения при готвенето сос. Патицата ще е подготвена след към 2 часа и половина.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР