Пастет от пилешки дробчета за една вкусна закускаНеобходими Продукти● пилешки

...
Пастет от пилешки дробчета за една вкусна закускаНеобходими Продукти● пилешки
Коментари Харесай

Пастет от дробчета с лук и моркови

Пастет от пилешки дробчета за една вкусна закуска

Необходими Продукти

● пилешки дробчета - 500 г охладени
● лук - 1 огромна глава /на дребно/
● моркови - 1 приблизително огромен /настърган на едро/
● краве масло - 50 г и 2 с.л. олио
● кимион - ¼ ч.л. млян
● риган - 1 ч.л. изсъхнал
● черен пипер - дребна щипка млян
● мащерка - 3 клончета свежа или суха
● чесън - 2 огромни скилидки /пресовани/
● морска сол - на усет /фино смляна/
● сметана - 130 мл течна млечна за готвене
● краве масло - 60 г
● прясна мащерка - стръкчета

Начин на подготвяне

Дробчетата почистих от ципи и жилки, измих и посолих. Оставих ги в купа за 30 минути, с цел да пуснат възможната кръв, която съдържат, след което ги измих добре и отцедих.

В необятен и бездънен тиган /моят е с керамично покритие/ загрях маслото и олиото. Сложих лука и моркова и посолих. Готвих на 5 от 6 степени на моята печка, до момента в който омекнаха и морковът си пусна красивия цвят.

Добавих клонките мащерка, сухия риган, кимиона и черния пипер. Когато след по-малко от минута си пуснаха ароматите, прибавих пресованите скилидки чесън и след 20 секунди и дробчетата.

Разбърках и готвих към 10 минути, през които от време на време ги обръщат, с цел да се запържат отмерено. Важно е да не станат твърди, само че и да не са сурови. За проба разрязах едно от по-едрите дробчета.

Малко преди да са подготвени, ги посолих и по-късно прибавих течната сметана. Готвих, до момента в който завряха още веднъж и още половин минута по-късно.

Отстраних от котлона, извадих стръкчетата мащерка и трансферирах в подобаващ бездънен съд, в който пасирах до равен пастет.

За задачата употребих пасатор. Разпределих сместа в три дребни съда от по към 250 година

В съд разтопих маслото и го пържих за няколко секунди. Върху загладената повърхнина на пастетите сложих по две стръкчета мащерка и полях с маслото.

Оставих, първо, да се охлади на стайна температура, а по-късно прибрах в ледник, където би трябвало да престои най-малко 5 часа, преди да се хапва. Докато престоява сместа в допълнение се стяга.

Аз не обичам прекомерно гъст пастет, само че в случай че вие предпочитате такава консистенция, прибавете 120 мл сметана.

Съхранявам пастета в ледник за не повече от 2-3 дни. За по-дълъг интервал не съм сигурна, че пастет от дробчета с лук и моркови ще е добър за консумация.

Добър вкус!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР