Първото поточно видео, пренесено с лазерен лъч отвъд Луната, е

...
Първото поточно видео, пренесено с лазерен лъч отвъд Луната, е
Коментари Харесай

На Земята пристигна котешки клип, изпратен с лазер от над 30 млн. км

Първото поточно видео, пренесено с лазерен лъч оттатък Луната, е получено от разстояние 31 милиона километра. Като спомагателна информация - видеото е с ултрависока резолюция (и е доста сладко).

Сред техническите провокации, нужни за човешката колонизация на Слънчевата система, усъвършенстваните информационни системи може би не са преди всичко. Въпреки това, като се има поради какъв брой трудно дълго лиши на " Нови хоризонти " да изпрати изображенията си от късото си прехвръкване към Плутон, излиза наяве, че би трябвало да ускорим темпото.

Миналия месец НАСА организира проява на практичността на потреблението на близки до инфрачервените лазерни лъчи за предаване на данни от задачата " Психея ", която тогава се намираше на разстояние 16 милиона километра от Земята.

Тогава Труди Кортес от централата на НАСА разказа това достижение в изказване като " един от многото сериозни стадии през идващите месеци, проправящи пътя към връзки с по-висока скорост на предаване на данни, способни да изпращат научна информация, изображения с висока разграничителна дарба и поточно видео в поддръжка на идващия великански скок на човечеството: изпращането на хора на Марс ".

Научната информация може би ще би трябвало да изчака, до момента в който галактическият уред Psyche доближи задачата си - едноименния метеорит, богат на метали, само че стрийминг видеоклиповете са тук тъкмо в точния момент. Техническите провокации при изпращането на сходно нещо са големи и стават толкоз по-големи, колкото по-дълго е видеото, по тази причина НАСА искаше да го резервира малко. В този подтекст какво по-подходящо встъпление от 15 секунди, в които котка гони лазерна точка?

За сведение междупланетната котешка звезда се споделя Татърс и изцяло заслужава славата си в интернет, в това число да възвърне накърнената известност на оранжевите котки.

В случай че някой се тормози, не, не сме се върнали към неприятните остарели времена, когато руската галактическа стратегия изпращаше кучета в Космоса, с цел да умрат. Татърс не е на борда на задачата " Психея ". Вместо това видеото е снимано на Земята и е качено на галактическия транспортен съд преди изстрелването му.

Дори и при върховите достижения на технологиите на НАСА предаването от разстояние 63 светлинни секунди изисква известно закъснение. На 15-секундния котешки лазерен танц са му били нужни 101 секунди, с цел да доближи до Земята със скорост 267 мегабита в секунда, написа hicomm.bg.

Видеото беше кодирано в близки до инфрачервените лазерни сигнали и изпратено с полетния лазерен приемо-предавател, носен на борда на " Психея ", до телескопа " Хейл " в планината Паломар - от десетилетия най-големият оптичен телескоп в света. Предаването беше свалено и препратено към Лабораторията за реактивно придвижване (JPL), където беше пуснато както на феновете на котки, по този начин и на запалянковците в региона на връзките.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР