Първо успешно IPO на пазар beam за 2024 година. Компанията

...
Първо успешно IPO на пазар beam за 2024 година. Компанията
Коментари Харесай

Застрахователният брокер Boleron с успешно IPO на пазар beam на Българска фондова борса

Първо сполучливо IPO на пазар beam за 2024 година. Компанията Boleron осъществя сполучливо първичното обществено предложение на своите акции на Борсата през днешния ден, като пласира 955 051 броя нови акции и набра спомагателен капитал в размер на 3 170 769 лв..

" Инвеститорите поддържаха компанията иноватор в застрахователната промишленост Boleron предвещавайки техния възходящ триумф и развиване. Годината стартира оптимистично, с упованието и на вложителите за повече нови компании на пазара за напредък. Такава е и задачата на beam - да открива и да основава нови благоприятни условия пред амбициозни и новаторски компании ", сподели доцент доктор Маню Моравенов, изпълнителен шеф на БФБ.

До вписването на нарастването на капитала, на beam ще се търгуват права върху записаните акции с борсов код BLR1.

" Болерон " е софтуерна платформа за продажба на застраховки на 11 застрахователни компании и работи непосредствено с клиенти и телекоми. В началото през 2019 година финтех компанията стартира с едвам няколко типа застраховки: за ски, имущество и пътешестване в чужбина. Днес към този момент оферират цялостна гама от застрахователни артикули и не престават да надграждат своето предложение.

Дружеството търси към 4 млн. евро посредством пазар beam, като има намерение да влага набрания капитал в разширението на активността си в България, Румъния и Гърция.

Boleron са 17-ата сполучливо листната компания на пазар beam от неговото начало през 2020 година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР