Първият министър на Шотландия и лидер на Шотландската национална партия

...
Първият министър на Шотландия и лидер на Шотландската национална партия
Коментари Харесай

Критикуват първия министър на Шотландия за думите, че мрази торите

Първият министър на Шотландия и водач на Шотландската национална партия Никола Стърджън бе упрекната в потребление на рисков език, откакто съобщи в изявление за Би Би Си, че „ ненавижда “ ръководещите консерватори, съобщи БНР. Стърджън съобщи също, че в никакъв случай няма да се откаже от устрема си за самостоятелна Шотландия.

Никола Стържън бе упрекната в " втълпяване на ерес " при отговора ѝ на въпрос какъв министър председател избира – лейбърист или реакционер. Надим Захауи от кабинета на Лиз Тръс незабавно съобщи, че употребяваният от Никола Стърджън език е доста рисков.

Стърджън обаче по-късно разясни за Би Би Си, че не съжалява за избора на думите, които не са отправени към съответни персони или пък към гласоподавателите на торите.

Първият министър на Шотландия добави, че когато е споделила, че " ненавижда торите ", тя е имала поради тяхната политика и полезности, които носят единствено вреди на страната.

По-рано в изявлението Стърджън порица продължаващия отвод на английското държавно управление да разреши нов референдум за самостоятелност на Шотландия.

Тя добави, че в никакъв случай няма да се откаже от втори референдум, нещо което министър председателят Лиз Тръс отхвърля.

На въпрос дали счита Тръс за другари ли зложелател Стърджън отговори, че те са политически съперници, само че би желала да бъдат другари в сферите, в които могат да работят дружно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР