Първият министър на Шотландия Джон Суини заяви, че регионът може

...
Първият министър на Шотландия Джон Суини заяви, че регионът може
Коментари Харесай

Шотландия очаква независимост от Великобритания до 5 години

Първият министър на Шотландия Джон Суини съобщи, че районът може да получи самостоятелност от Англия през идващите пет години. „ Независимостта може да бъде реализирана в този интервал от време, тъй като причините за самостоятелност са безапелационни. Ако разгледаме двата най-големи казуса, с които се е сблъскала Шотландия, това е резултатът върху цената на живота и въздействието на  Брекзит. „ И двете са съществени стратегически фактори, които са причинявайки съществени стопански и обществени вреди на Шотландия вследствие на неприятни решения, взети в Уестминстър, и независимостта е отговорът на актуалната обстановка “, споделя първият министър в изявление за Sky News.

Според Суини Шотландия „ е била изключена от Европейския съюз срещу волята си “. „ Ако бяхме самостоятелна страна, щяхме да можем да участваме в паневропейските процеси и щяхме да избегнем разрухата породена от Брекзит “, добави политикът, който оглави шотландското държавно управление на 7 май.

Референдум за самостоятелност на Шотландия към този момент се организира през 2014 година 55% от участниците в него се оповестиха за опазване на съюза сред Единбург и Лондон. Управляващата в района Шотландска национална партия обаче от няколко години упорства за нуждата от още един избор поради обстоятелството, че Англия напусна Европейския съюз. През 2016 година на народен референдум шотландското население се опълчи на Брекзитt, макар че Англия като цяло поддържа напускането на Европейски Съюз. Британските управляващи отхвърлят да проведат нов референдум за Шотландия с аргумента, че този тип допитване би трябвало да се организира единствено „ един път на потомство “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР