Първите съобщения за огнище на пневмония в Китай започнаха да

...
Първите съобщения за огнище на пневмония в Китай започнаха да
Коментари Харесай

Руски микробиолог: COVID-19 не е възникнал в Китай

Първите известия за огнище на пневмония в Китай започнаха да се появяват през декември 2019 година, достигайки своя връх при започване на 2020 година, когато множеството страни по света бяха принудени да преминат в самоизолация и строга карантина, а СЗО разгласи за епидемията от ковид. В същото време станаха известни детайлностите за появяването на новия вирус, написа Lenta.ru.
Според данните на учените, вирусът е попаднал в човешкото тяло от прилепи в Китай, до момента в който версията за извеждането на варианта SARS-CoV-2 от лаборатория бе считена за малко евентуална. Тогава мнозина започнаха да упрекват жителите на Китай и да ги считат за отговорни за разпространяването на епидемията, с която светът към момента не може да се оправи. Вярно е, че всичко се оказа надалеч не толкоз просто, колкото може да наподобява на пръв взор.

Руският боен микробиолог Михаил Супотницкий счита, че коронавирусът въобще не идва от Китай, както се счита.

„ SARS-CoV-2 се разпространяваше измежду европейското население посредством единични случаи и местни огнища на COVID-19, само че бе одобряван от лекарите за грип или тежка пневмония “, разяснява експертът. "В Италия, изключително в северната ѝ част и в Сардиния, преди няколко години бяха открити прилепи, инфектирани с вирус сходен на ковид. Тоест в тези райони от дълго време съществуват екосистеми, съдържащи вируси, сходни на COVID-19. Там би трябвало да потърсите ковид ", декларира Супотницкий.

Той е убеден, че епидемията от ковид въпреки всичко ще завърши.

„ Не мога да посоча месеца и годината, когато епидемията ще завърши. Мога единствено да кажа с цялостна сигурност, че ще приключи. COVID-19 е заразен развой с повтаряем темперамент и затова епидемията е циклична “, споделя ученият.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР