Първите 10 дни на май у нас ще започнат със

...
Първите 10 дни на май у нас ще започнат със
Коментари Харесай

Климатолог: Очаква ни повече слънце и високи температури в първите дни на май

Първите 10 дни на май у нас ще стартират със стопляне на времето. Това сподели в ефира на „ Добро утро, Европа “ климатологът Симеон Матев. Повишението на температурите ще усетим най-вече при започване на идната седмица, като оптималните стойности във вторник и сряда ще доближат до 24-25 градуса на някои места в страната.

Около 5-ти май обаче още веднъж ще усетим намаляване на температурите, което ще продължи няколко дни. Очакват се валежи в по-голямата част на страната.

Като цяло чакаме месец май да бъде с температури, близки до нормата, сподели още Матев. Втората половина на май ще имаме по-трайно високи температури, може би даже малко над естествените за месеца, предвижда той.

Месец април у нас е бил по-студен от междинното, а през днешния ден по високите елементи на планините мерят най-високата снежна завивка за сезона. Една от аргументите за по-хладното време е неналичието на слънчеви часове, които през април тази година бяха по-малко от естественото, преваляванията също бяха повече, което обаче е добра вест, сподели Симеон Матев.

Испания счупи температурните си върхове през вчерашния ден, в никакъв случай градусите там през април не са стигали до толкоз високи стойности, тук-там беше 40 градуса, означи той. Това не са естествени стойности и за това приказва и Метеорологичната работа в Испания.

Цялата прогноза за май вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР