Първата партида руско свинско месо е доставена на китайския пазар,

...
Първата партида руско свинско месо е доставена на китайския пазар,
Коментари Харесай

Русия започна да изнася свинско за Китай

Първата партида съветско свинско месо е доставена на китайския пазар, оповестява APH Miratorg. Стопанството беше първото, което стартира доставките, откакто Китай анулира рестриктивните мерки върху вноса на това месо от Русия през септември предходната година.

27-тонна партида от артикули, създадени в месопреработвателния комплекс на холдинга в Белгородска област, е изпратена на 7 март от гара Селятино с железопътен превоз до Владивосток, откъдето е натоварена на транспортен съд за пристанище Нанша (КНР). Интермодалният транспорт е проведен от съветската транспортна компания Fesco. Месец по-късно контейнерът идва в китайското пристанище, откъдето вносителят разтоварва пратката в своя склад на 13 април.

" Ние ценим доста китайския пазар и сме виновни за осъществяването на всички ветеринарни условия на страната вносител. Целта ни е да увеличим размера на доставките през идващите години и да разтеглим асортимента от месни артикули в сходство с вкусовите желания на жителите на КНР. Компанията обезпечава независимо 100% надзор на качеството и цялостна проследимост на продуктите на всички стадии от " полето до щанда ", - означават в пресслужбата на холдинга.

Както бе обявено, през септември 2023 година Китай анулира рестриктивните мерки върху износа на свинско месо от Русия. Това решение беше взето въз основа на резултатите от оценката на риска и разбора на системата за държавен надзор на африканската чума по свинете (АЧС) в Русия. На 19 декември 2023 година в Пекин беше подписан протокол за ревизия, карантина и ветеринарни и санитарни условия за свинско месо от Русия, а в края на декември беше утвърден ветеринарен документ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР