Първата официално регистрирана хеликоптерна площадка в София вече е част

...
Първата официално регистрирана хеликоптерна площадка в София вече е част
Коментари Харесай

Първата хеликоптерна площадка в София вече е част от спешната медицинска помощ по въздух

Първата публично записана хеликоптерна площадка в София към този момент е част от незабавната здравна помощ по въздух. Днес шефът на болница " Света Анна " получи документите от транспортния министър.

" Болница Света Анна е построила мястото за кацане на хеликоптери още преди години, тук са кацали хеликоптери, само че това е нещо напълно друго, тъй като в този момент ние към този момент сме част от цялостната национална система ", съобщи Славчо Близнаков, изпълнителен шеф на " Св. Анна ".

" Очакваме хеликоптера, с цел да може той да бъде регистриран в регистъра за цивилен въздухоплавателни апарати в България, да получи операторът своя лиценз като подобен, както и хеликоптерът да получи своето уверение за летателна валидност ", сподели министърът на превоза Георги Гвоздейков.

" Първата година ще се обслужва 30 минути преди изгрев, 30 минути след залез слънце. Държавата ще бъде изцяло покрита в средата на 2026 година, защото последната машина по Плана за възобновяване и резистентност би трябвало да бъде доставена в края на април 2026 година ", сподели още Илко Гетов, заместник-министър на опазването на здравето.

Вижте още в директното включване на Цанка Николова.

Последвайте ни във и Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР