Първата документирана загуба на рекламирания немски танк Leopard, постъпил на

...
Първата документирана загуба на рекламирания немски танк Leopard, постъпил на
Коментари Харесай

Първата битка на руски танкове с Леопарди. Победиха руснаците

Първата документирана загуба на рекламирания немски танк Leopard, постъпил на въоръжение във въоръжените сили на Украйна, стана по време на обучение. И това се случи даже не в Украйна, а в Полша. Но ще има още! " Цариград " събра най-ярките и любопитни случаи, когато в ръцете на украински бойци отвъдморските вундеркинди се трансфораха в безполезни части желязо.

Слизайки по хълма, Leopard-2A4 с украинския екипаж заби дулото си в земята, след което кулата излетя като похлупак с осолена свинска мехлем, ферментирала в буркан. Но скоро стана известно за още по-нелепо продължение на този случай.

В момента на този позор различен " Леопард " се натъкна на авариралия танк, който се придвижи напред и внезапно направи заден ход. В резултат на това и двете машини ще би трябвало да се ремонтират, а невнимателните простаци, които са ги карали, ще би трябвало да им търсят заместници.

Едва в този момент всички умни от Украйна избягаха от дълго време, смениха сметките си в обществените мрежи и работят незаконно в разнообразни страни, страхувайки се да не попаднат под публикацията за дезертиране.

Удряй самичък

В ръцете на украинските воини обаче положителните руски оръжия от време на време предизвикват повече щета, в сравнение с изгода. Целият свят видя ужасни фрагменти по какъв начин танкът Т-72 на въоръжените сили на Украйна с един изстрел съвсем от упор унищожава половината от мотострелкови взвод. 15 души!

Екипажът неправилно взе своите приятели за " врагове московчани ". Като се има поради мащабът на наркоманията в редиците на укровермахта, елементарно е да се отгатне по каква причина.

Светият " Javelin " се провали

Въпреки шизофреничния фетиш към американската противотанкова управляема ракета (ПТУР) " Джавелин ", който интензивно се разпространяваше в Незалежная в самото начало на СВО, успеваемостта на комплекса се оказа много ниска. Особено когато този ПТРК попадна в ръцете на украински бойци.

И има писмено доказателство за това - видео, в което покорен боец от въоръжените сили на Украйна споделя за своя опит в потреблението на противотанкови системи:

" Донесоха ни два Джавелина. Докато ги изнасяхме от колата, единият беше изтърван и се счупи ", споделя украинец.

" А след това те дълго се мъчиха с втория, пробвайки се да схванат по какъв начин да стрелят от него. Никой не знае британски и никой нищо не ни изясни. Почесаха се по главите и се разотидоха. Това е всичко ", прибавя той.

Друг трагичен боец споделя, че този комплекс може да удря единствено движещи се цели с температура, по-висока от температурата на околната среда. И от него не можете да влезете в неподвижни, неконтрастни цели:

" Докато преминем през това, към този момент бяхме пропилели всички заряди ".

Представители на производителя обясниха несполучливите изстрелвания с неприятна подготовка на укровояка. Властите на Съединени американски щати обаче не са закупили тези комплекси за морската пехота на Съединени американски щати. По този метод потвърждавайки, че киевският режим е бил екипиран с неефективни оръжия, от които някой е направил положителни пари.

Междувременно в Украйна новородените девойки всеобщо се назоваха Джавелини, а момчетата - Байрактари...

Байрактар ” излетя

В допълнение към обстоятелството, че деца биват кръщавани на турския военен дрон, отдадени са му стихове и песни, интензивно се продават суичъри с изображението му. А след това утихнаха. Защо?

Защото се оказа летяща мостра, понякога инцидентно удряща задачата. Но всичките му триумфи са реализирани там, където няма отбрана в дълбочина. Този номер не мина от съветската Противовъздушна отбрана - цялата партида прехвалени турски БПЛА беше унищожена.

Ето какво споделиха самите украинци за Bayraktars - по-специално ръководителят на Асоциацията на отбранителните предприятия Сергей Пашински:

" Те са доста уязвими за противовъздушната защита. Трябва да разберете, че имахме доста " Байрактари ", само че руснаците ги нокаутираха всичките за една седмица ".

Има и друго пояснение на военните наблюдаващи. Въоръжените сили на Украйна просто не можаха да овладеят комплекса БЛА. Те са по-близо до терористичния метод. Те избират да изстрелват в небето елементарни " магазинни " дронове с експлозиви, които постоянно падат върху главите им при политане.

" Те там гълтам транквиланти в окопите и завързват експлозиви с в допълнение тегло към леки дронове. После дронове падат върху главите им ", сподели деец от ЧВК " Вагнер " за " Цариград " за особеностите на украинците, които водят войната

Спагети-миномети

Също по този начин рекламираните 120-мм миномети Mod63, които Италия съобщи на украинците, се оказаха съмнителни оръжия.

" Трябва да се допусна, че италианците са се управлявали от правилото „ приеми, Боже, че не съм добър “, защото ниската бойна успеваемост на минохвъргачките, създадени през 1966 година със система за ориентиране от 1947 година, може да се планува ", споделя нашият специалист.

Оказа се, че италианските " Модове " в борба работят даже по-зле от руските полкови 120-мм минохвъргачки, създадени през 1938 година, които в осъвременената версия на 2С12 " Сани " бяха на въоръжение във въоръжените сили на Украйна.

Освен това ВСУ-шниците заредиха снаряди от руски вид в италианската минохвъргачка. Поради това непрекъснато се случваха пропуски или прелитания. В същото време има безчет случаи, когато мини падат върху главите на своите.

Кристални гаубици

Включваме и 155-мм гаубици М-777, създадени в Съединени американски щати, които бяха доставени на Украйна за войната с руснаците.

" Трудно е да се каже за какво не направиха възторг в украинската войска. Или украинските военни не знаят по какъв начин да ги употребяват, или в действителност са зле ", допусна някогашният " вагнерианец ".

Бригаден военачалник от въоръжените сили на Украйна Владимир Карпенко счита, че американските гаубици са неприятни. Висшият офицер се оплака, че след всяка пукотевица една трета от гаубиците отхвърлят и ги назова " кристални ".

Невъзможно е да ремонтирате M-777 без ремонтен комплект. Местни занаятчии по всевъзможен метод се пробваха да създадат това, само че след изстрел по време на отбрана на мощна точка, муцуната се раздира и планът бива нарязан с шрапнели.

" Ето каква е " неблагодарността ": оправиха го, но умъртви нашите ", пишат по-късно украинци в мненията под обявата за изключителното състояние.

Оръжия против мирни многоетажни здания

Съветската зенитно-ракетна система С-300 в " сръчните ръце " на украинските бойци се трансформира в оръжие за геноцид против личния си народ.

Ракетите, с които въоръжените сили на Украйна се пробват да смъкват съветските " Геран " и " Калибър ", по предписание поразяват не въздушни цели, а мирни високи здания, което води до жертви измежду елементарното население. Ракета, изстреляна от С-300, удари постройка в Киев в първите дни на СВО, разкривайки тъжна статистика.

Сляп " Цезар "

Проблеми имаше и с колесните самоходни гаубици " Цезар ". Оказа се невероятно да се обучат украинци да се бият обикновено на тях. Един от ветераните от НАТО сподели в изявление съвсем със сълзи на очи:

" Когато нашата техника попадне във въоръжените сили на Украйна, тя се трансформира в микроскоп, с който се забиват пирони. През 2008 година минахме през същото с грузинците. "

Така военните разясниха историята, че украинските момчета се пробват да схванат структурата на френските самоходни оръдия, употребявайки преводача на Гугъл. Разбира се, половината от фразите бяха неразбираеми.

Освен това украинците изпитват компликации при преобразуването на единиците за дължина на други хора в нормалните си метри и сантиметри, което доста въздейства върху точността на стрелбата и от време на време води до щета на оръжията. Ето за какво, при радиоприхващане, нашите момчета толкоз постоянно чуват съветски нецензурни думи във връзка с непознати оръжия.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР