Първа инвестиционна банка“ АД, чрез частно предлагане, успешно емитира първи

...
Първа инвестиционна банка“ АД, чрез частно предлагане, успешно емитира първи
Коментари Харесай

ПИБ с нов транш облигации за 10 млн. евро

„ Първа капиталова банка “ АД, посредством частно предложение, сполучливо емитира първи транш от втора серия (общо четвърти) по стратегия за издаване на безсрочни, некумулативни, необезпечени, надълбоко подчинени, неконвертируеми облигации. Тези дългови бумаги дават отговор на условията за спомагателен капитал от първи ред по смисъла на член 52 от Регламент (ЕС) № 575/2013 и са с общ размер на програмата до 100 млн. евро.

Това се прави заради огромния инвеститорски интерес, прецизираха от кредитната институция.

Новият транш е с обща номинална и емисионна стойност от 10 000 000 евро и е със същите характерности и условия като траншовете от първата серия, която се търгува на контролирания пазар на Люксембургската фондова борса.

С новия транш, общият размер на облигации, пласирани по програмата, става 40 000 000 евро.

Издадените облигации  ще разрешат на банката да усъвършенства разноските си, означават от кредитната институция. Акумулираните средства ще бъдат употребявани за осъществяване на дълготрайната тактика на „ Първа капиталова банка “ за кредитиране на дребен и междинен бизнес и жители. Част от тези средства ще се употребяват и за подмяна на посочените в едногодишната стратегия на банката принадлежности, във връзка с които има такава опция.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР