Партията на европейските социалисти (ПЕС) обяви, че няма да работи

...
Партията на европейските социалисти (ПЕС) обяви, че няма да работи
Коментари Харесай

ПЕС и ЕНП отсвириха крайната десница от бъдещо сътрудничество в ЕП

Партията на европейските социалисти (ПЕС) разгласи, че няма да работи с крайнодесни сили в идващия Европейски парламент. „ Тук съм в Берлин, подкрепян от социалистически и социалдемократически водачи от цяла Европа, с цел да кажа още един път: Без съдействие с крайната десница “, сподели в събота основният претендент на социалистите за изборите през юни Николас Шмит.

В спор, проведен от POLITICO и Studio Europa Maastricht предходната седмица, водещият претендент на Европейската национална партия (ЕНП) Урсула фон дер Лайен, която се кандидатира за втори мандат като ръководител на Европейската комисия, даде да се разбере, че няма да работи с националистическата група „ Идентичност и народна власт “, която включва крайнодясната партия " Алтернатива за Германия ". Но тя уточни, че ще бъде подготвена за съглашение с групата на Европейските консерватори и реформисти (ECR), чиито членове включват италианските десни „ Братя на Италия “ и полската националистическа партия " Право и правдивост ".

Очаква се двете групи да усилят наличието си в идващия Европейски парламент, съгласно изследване на POLITICO. През 2019 година Фон дер Лайен беше назначена с поддръжката на ЕНП, социалистите, Зелените и демократичната група Обновяване на Европа. Тези партии исторически са дали обещание да заобикалят да работят с това, което те разказват като антиевропейски сили. Декларацията, която беше подписана и от испанския министър председател Педро Санчес и някогашния комисар по въпросите на климата Франс Тимерманс, приканва „ всички демократични европейски партии “ да последват образеца на социалистите и „ твърдо да отхвърлят всяко нормализиране, съдействие или съюз с крайната десница “. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР