Партиите и коалициите, които ще участват в изборите на 9

...
Партиите и коалициите, които ще участват в изборите на 9
Коментари Харесай

Последен ден за партиите да регистрират листите си за изборите на 9 юни

Партиите и обединенията, които ще вземат участие в изборите на 9 юни могат да записват листите си за европейските избори и тези за 50-тото Народно заседание през днешния ден до края на деня. В 17.00 ч. изтича крайният период, а на 10 май стартира и предизборната акция. Регистрирани за присъединяване в ЦИК са 22 партии и 11 обединения.
 
До 17 ч. е крайният период, в който партиите, обединенията и Инициативните комитети вършат оферти до Централната изборна комисия (ЦИК) за регистрация на кандидатски листи за изборите за Европейски парламент. Днес е и последният период, в който районните изборни комисии ще записват кандидатските листи за изборите за Народно заседание.
 
Очаква се представители на ГЕРБ-София да записват листите на партията в трите изборни региона в столицата през днешния ден. В 10 ч. регионалният координатор на партията в София Даниела Райчева, някогашният кмет Йорданка Фандъкова и други претенденти за народни представители ще записват листата в 25-ти изборен регион " Красна поляна ".
 
В 12 ч. Райчева, лидерът на листата на ГЕРБ в 24-и регион Рая Назарян и други кандидат-депутати ще се записват в регион " Сердика ". В 14 ч. ще бъдат подадени документи за регистрация в регион " Триадица " - 23-и регион - от Райчева, лидерът на листата Георги Валентинов Георгиев и други претенденти за народни представители.
 
Очаква се и представители на коалиция " Продължаваме промяната - Демократична България " да записват листата си в ЦИК за избори за евродепутати. От " Левицата! " също ще записва в ЦИК листата си за евроизборите, водена от Валери Жаблянов.
 
И коалиция " Солидарна България " ще подаде документи за регистрация на листите си за присъединяване на изборите за Европейски парламент, както и за парламентарните избори в София.
 
Днес в Пловдив своите листи ще записват ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, Българска социалистическа партия и Левицата. От 10.00 ч. своята листа ще записва " Българска социалистическа партия за България ", отпред с депутата Иван Петков. Това ще го създадат дружно с лидера на листата на Българска социалистическа партия за европейските избори и зам.-председател на 49-ото Народно заседание Кристиан Вигенин.
 
От 11.30 часа Георги Мараджиев (областен координатор) и Цвета Караянчева (водач на листата) ще записват в РИК  листата на  ГЕРБ-СДС за 17-ти МИР Пловдив област. В 13 часа Левицата ще записва листата си в РИК-Пловдив за народни представители за 16 МИР, водена от Валери Жаблянов. В 15:00 часа в 16-та РИК ще се записва кандидатската листа за народни представители на " Продължаваме Промяната – Демократична България ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР