Парламентът на Грузия прие своя нов законопроект за прозрачност на

...
Парламентът на Грузия прие своя нов законопроект за прозрачност на
Коментари Харесай

Законопроектът на Грузия за „чуждестранните агенти“: Какво е противоречието? Какво следва?

Парламентът на Грузия одобри своя нов законопроект за „ бистрота на задграничното въздействие “ – прочут още като закон за „ задграничните сътрудници “ – във вторник макар всеобщите митинги, които раздрусаха столицата Тбилиси през последните няколко седмици. След приемането на законопроекта хиляди протестиращи се сблъскаха с полицията пред постройката на Народното събрание в центъра на Тбилиси.

Новият закон беше в началото препоръчан от партията „ Грузинска фантазия “, която е на власт от 2012 година, предходната година, само че беше отдръпнат след митинги против него. Законопроектът беше импортиран още веднъж през март тази година, откакто новият министър-председател Иракли Кобахидзе встъпи в служба, което докара до митинги през април, които бяха посрещнати с жестоки репресии и арести от маскирана полиция за битка с безредиците.

Кадри, излъчени по националната телевизия в понеделник, демонстрираха депутати от ръководещите и опозиционните партии да се карат в Народното събрание. Членът на опозиционния парламент Але...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР