Парламентарната група на ПП-ДБ ще помисли дали да не поиска

...
Парламентарната група на ПП-ДБ ще помисли дали да не поиска
Коментари Харесай

ПП-ДБ мисли за комисия Нотариуса и в 50-ото Народно събрание


Парламентарната група на ПП-ДБ ще намерения дали да не изиска краткотрайната парламентарна комисия за Нотариуса да продължи и в 50-ото Народно заседание.

Това съобщи пред News.bg ръководителят на краткотрайната комисия за инспекция на обстоятелства и условия, свързани с активността на групата към Мартин Божанов-Нотариуса и народен представител от ПП-ДБ Никола Минчев.

Днес комисията не събра нужния кворум, с цел да одобри отчета. Регистрираха се едвам петима народни представители - Людмила Илиева, Мирослав Иванов, Настимир Ананиев, Никола Минчев от ПП-ДБ и Ивайло Чорбов от " Възраждане ".

Минчев изясни, че откакто не е намерено съвещанието, е нямало по какъв начин да се одобри отчета. Самата комисия ще приключи съществуването си с края на 49-то Народно заседание. ПП-ДБ ще мислят какво да вършат с плана на отчета от краткотрайната комисия, само че тематиката не е завършила. Поради доста наситения информативен поток напоследък и заради това, че не се реализира ротацията и ще има нов избори, тематиката за Мартин Божанов и " Осемте джуджета " потъна в осведомителния поток, изрази страдание Минчев.

ПП-ДБ ще създадат всички старания да поддържат тематиката дейна, тъй като това е методът да принудят проверяващите органи да си свършат работа.

Никола Минчев добави още, че краткотрайната комисия няма удостоверение. По време на чуването на някогашния основен прокурор Иван Гешев, той споделил, че Нотариуса е бил помощник на Трето районно полицейско ръководство.
 Гешев пред комисията за Нотариуса: Има 88 групи, а вие сте потребни идиоти
Гешев пред комисията за Нотариуса: Има 88 групи, а вие сте потребни идиоти

Мартин Божанов бил малък лъжец, който си служи с имена на ниско равнище

Според Минчев е нямало смисъл да се пази информацията като държавна загадка . Оставя провесен въпросът, в случай че е бил помощник на Министерство на вътрешните работи - статутът употребявал ли му се е за задачите на Министерство на вътрешните работи или за персонални цели. Затова ПП-ДБ ще издигнат същия въпрос и в 50-ото Народно заседание.

Депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев прикани медиите да извърнат внимание на Антикорупционния фонд за  Информацията демонстрира зависимостите на магистратите, които са изнудвани, заснемани в компрометиращи обстановки, изнудвани са и са държани според, уточни Ананиев. Той посочи, че кворумът на комисията Божанов бе бутнат от ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия.

" Разследващата публицистика сега се оправя по-добре от Народното събрание, с цел да може истината да става ясно и да може хората да знаят против какво се борим ", акцентира националният представител.
 Калин Стоянов: Бившият шеф на ГДБОП се е срещал с Нотариуса
Калин Стоянов: Бившият шеф на ГДБОП се е срещал с Нотариуса

По негово време дамата на Нотариуса е назначена в Министерство на вътрешните работи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР