Парламентарната бюджетна комисия утвърди новото предложение за промени в Закона

...
Парламентарната бюджетна комисия утвърди новото предложение за промени в Закона
Коментари Харесай

Предпоследно: Само 120 лв. добавка към пенсиите от октомври

Парламентарната бюджетна комисия утвърди новото предложение за промени в Закона за бюджета на държавното публично обезпечаване - от 1 октомври за пенсионерите да има добавка от 120 лв. на месец до края на годината, както и нарастване за компенсацията за развъждане на дете от 1 до 2 години от 380 на 650 лв..

Лошата вест за пенсионерите е, че увеличението на пенсиите със приблизително 12.5% ще е от 25 декември.

В комисията 13 депутати поддържаха оферти от ръководителя Любомир Каримански (ИТН). За Коледа остава и нарастването на тавана на пенсиите от 1440 лева на 1500 лева Това би трябвало да бъде дефинитивно гласувано в пленарна зала на следващия ден сутринта.

Кой ще заяви новината на пенсионерите?
 Хаосът с пенсиите продължава: Депутатите отложиха окончателното решение Хаосът с пенсиите продължава: Депутатите отложиха окончателното решение
Час откакто Народното събрание възобнови разискванията по въпроса за пенсиите, пленарното съвещание беше прекъснато. Предстои изключително заседа...

На съвещанието депутатите първо почнаха да спорят кой ще каже на пенсионерите, че от Нова година приходите им ще намалеят със 120 лева (понеже добавки има единствено до края на годината).

Имаше и народни представители, които питаха кумулативни или различни са вчерашните решения, което единствено демонстрира какъв брой стихийно се гласуваше на вчерашното съвещание - на никое място в закона не е посочено, че едно решение замества друго, даже там, където се гласоподаваха взаимно изключващи се неща.

На фона на разгорещения спор, Димитър Главчев от ГЕРБ съобщи, че парламентарната му група няма да взе участие в гласуването в комисия преди измененията да са разисквани от парламентарната група. Въпреки това депутатите от ГЕРБ гласоподаваха.

" Ако се одобри в зала, предложенията са с спомагателен разход от 115 милиона, които могат да бъдат покрити от спомагателните разпознати доходи, които държавното управление откри сред приемането на ЗИД за бюджета. Има към 300 милиона, които могат да се употребяват за покриване на този разход ", разяснява след края на съвещанието Асен Василев .

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР