Пържолите са достатъчно вкусни и без каквито и да било

...
Пържолите са достатъчно вкусни и без каквито и да било
Коментари Харесай

Идеи за сосове за пържоли

Пържолите са задоволително вкусни и без каквито и да било гарнитури, само че сосът, изключително в случай че месото е по-сухо, постоянно е добра концепция. Можете да си извършите сос с гъби, с домати, със сметана – изборът е богат.

Предлагаме ви няколко предписания, първата от които можете да приготвите благодарение на соса, който е останал от изпечените към този момент пържоли – при положение, че са приготвени на фурна.

Сложете соса от готовите пържоли в тиган и прибавете малко масло (може и олио), откакто загрее слагате ситно нарязан лук и го оставяте да омекне за няколко минути. Към него прибавете за мирис скилидка чесън – не я нарязвайте, а я пресовайте. Следва към тази примес да сложите 3 лъжици горчица.

Разбърквате добре и добавяте към ¾ ч.ч. алено вино – оставете да покъкри за няколко минути и прибавете подправки на усет. Задължителни са черният пипер и солта.

 Стек с гъбен сос

Много от нас готвят с вино, което не им се е понравило на усет или е на ниска цена и като цяло не е задоволително качествено. За да стане същински вкусна гозбата, експертите кулинари споделят, че виното би трябвало да е хубаво.

Много подобаващи за всевъзможен тип пържоли са сосовете с гъби. Ако ви е нужен бърз сос, който да бъде и задоволително апетитен като допълнение на пържолите, купете заквасена сметана и топено сирене.

Загрейте лой в подобаващ съд и сложете нарязаните на ситно гъби да се задушат, по-късно сложете сметаната и топеното сирене – бъркайте непрестанно и в случай че е належащо, намалете котлона.

За да не бъде сосът прекомерно тежък, прибавете няколко лъжици кисело мляко. Разбъркайте добре, прибавете сол и отдръпнете от котлона. Ако обичате синьо сирене, можете да сложите нарязано на ситно.

 Гъбен сос със синьо сирене за пържоли

Последното ни предложение още веднъж включва гъби, само че този път ще ви предложим рецепта с прясно мляко, а не със сметана. Сложете глава лук и 200 г гъби в лой на котлона, откакто се запържат прибавете кутийка топено сирене, 100 г кашкавал и 120 г твърдо сирене.

Наблюдавайте и бъркайте, а когато продуктите стартират да се разделят на конци, стартирате да слагате прясно мляко. Ще ви бъде необходим към литър, само че го затоплете авансово. След като достигнете мечтаната плътност, премахнете от котлона и сложете две разрушени яйца. За подправки прибавете малко копър и черен пипер.

Рагледай още тези

- сосове за месо;

- препоръките за овкусяване на пържоли;

- и по какъв начин се вършат съвършените пържоли на фурна;

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР