Парижани, които се надяват да дадат под наем луксозните си

...
Парижани, които се надяват да дадат под наем луксозните си
Коментари Харесай

Парижани се надяваха да дават под наем луксозни апартаменти по време на Олимпиадата, но плановете им се провалиха

Парижани, които се надяват да дадат чартърен първокласните си жилища с по време на Олимпийските игри това лято, стартират да понижават високите си упоритости, на фона на ниското търсене и пренаситения пазар.

Агенциите за недвижими парцели споделят, че понижават цените за първокласни наеми в шикозни квартали, до момента в който притежателите се надяваха да яхнат вълната от гости, идващи в столицата.

" Предлагането е налице, само че нямаме толкоз огромно търсене, колкото си мислехме ", счита Омар Менири, началник в отдела за наеми на имотната компания Engel and Völkers.

Не единствено сътрудниците са разочаровани от прекомерната реклама. Прекалено нетърпеливи притежатели оповестиха жилищата си на цена три или четири пъти по-висока от нормалната нощувка, само че откриха, че малко хора са подготвени да дадат толкоз огромна сума.

Имоти от висок клас от 100 квадратни метра сега са с цена към 10 000 евро на седмица, съгласно данни, споделени от голям брой компании за недвижими парцели. Някои са били на цени от 20 000 или 30 000 още преди няколко месеца.

Към средата на април две трети от общия брой налични жилища с четири и пет спални в Париж по време на Игрите към момента са били отдаваеми, съгласно доставчика на данни за краткосрочни наеми AirDNA.

Средната цена, платена за тези парцели, е 1108 евро на нощувка - 15% надбавка по отношение на междинните цени, които са били резервирани за двуседмичния интервал прозорец преди игрите. По време на интервала на Олимпиадата отразяват надценка от 35% спрямо двете седмици преди този момент.
 Жилищните наеми в Лондон за първи път удариха 2 800 евро
Европейската столица, в която жилищните наеми за първи път удариха 2 800 евро

Цените на желаните наеми от наемодателите са се нараснали с 14% на годишна база

Някои специалисти предизвестиха, че настоящите разгласи може да продължат да изчезват, тъй като множеството заможни гости, пътуващи до Париж, резервираха още преди година, когато получиха билети за Олимпиадата. Съществува и риск хората да анулират резервации, в случай че видят, че цените падат и намерят нещо по-евтино.

Но за доста притежатели на жилища от висок клас разноските за подготовка на жилището им няма да си костват, в случай че би трябвало да понижат цените.

" Това са клиенти, които са задоволително заможни, с цел да могат да си разрешат въобще да не отдават чартърен ", сподели Баптист Албот, началник на Left Bank Rentals в Emile Garcin.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР