Париж отново е обявен за най-привлекателната градска дестинация в света,

...
Париж отново е обявен за най-привлекателната градска дестинация в света,
Коментари Харесай

Обявиха най-добрите градски дестинации в света за 2023, Европа доминира

Париж още веднъж е разгласен за най-привлекателната градска дестинация в света, съгласно годишния отчет на световната компания за пазарни изследвания Euromonitor International.

Индексът на 100-те най-хубави градски дестинации за 2023 година, направен в партньорство с компанията за данни Lighthouse, преглежда водещи градове от целия свят и ги класира по редица критерии, измежду които туризъм, резистентност, стопански резултати и здраве и сигурност.

Европа взема превъзходство със 7 от първите 10 града и 63 в топ 100. Единствените неевропейски градове в топ 10 са Дубай на второ място, Токио на четвърто място и Ню Йорк на осмо място.

Мадрид е трети, до момента в който Амстердам, Берлин и Рим са надлежно на № 5, 6 и 7. Барселона и Лондон допълват топ 10.

Азия се показва добре в топ 20, като в листата попадат Сингапур (11), Сеул (14), Осака (16) и Хонконг (17).

Докладът приписва триумфа на Европа на „ бързата урбанизация и необятното разбиране на технологиите “.

Пътуващите към този момент желаят високоскоростен интернет, гъвкави варианти за резервация и места за отдалечена работа.

От Euromonitor International означават: „ Подобряването на устойчивостта, транспортните мрежи и общественото влияние са някои от основните цели, които градовете одобряват през днешния ден, с цел да усилят конкурентоспособността, да подобрят своите туристически оферти и да обезпечат безпроблемно пътешестване на клиентите. “

Токио влиза в топ 10 за първи път, което съгласно отчета се дължи на усъвършенстваната туристическа инфраструктура, облекчаването на обвързваните с Covid-19 регулации и отслабената йена – което предлага на интернационалните гости страхотна стойност за парите им.

Има четири нови дестинации в топ 100, всички от които могат да се похвалят с усъвършенствано показване в туризма тази година: Вашингтон под номер 48, Монреал (68), Сантяго (88) и Вилнюс (92).

Международните пътувания не престават да се възвръщат мощно, като се чака броят на пътуванията да доближи 1,3 милиарда до края на 2023 година – генерирайки към 1,7 трилиона $ в световните разноски за туризъм.

Истанбул оглавява листата по брой интернационалните пристигания през 2023 година, следван от Лондон и Дубай. Градовете с максимален растеж на годишна база са Хонконг (2495%) и Банкок (142%), заради това, че са измежду последните, отворили още веднъж след пандемията Covid-19.

Въпреки това, взривът на броя на посетителите може да бъде смесена „ благословия “, с негативни въздействия върху локалните общности и околната среда.

Надежда Попова, старши управител в Euromonitor International, обобщава в изказване методите, по които градовете се изправят пред предизвикването на свръхтуризма.

„ Някои дестинации постановат ограничавания, високи налози или понижаване на хотелския потенциал, с цел да оказват помощ за ограничение на притока на туристи и опазване на културното завещание, до момента в който други одобряват тактики за „ разпространяване “, които предизвикват различни или неутъпкани дестинации. “

Попова предвижда, че растящите разноски за живот, променливата инфлация и геополитическата неустойчивост ще бъдат най-големите спънки, когато става дума за напредък на туризма през 2024 година и 2025 година Потребителите ще търсят оферти за пътешестване на преференциална цена и доста от тях ще избират ваканции, които са малко по-близо до дома.

Първите 20 града в Top 100 City Destinations Index 2023 на Euromonitor са:

1. Париж, Франция

2. Дубай, Обединени арабски емирства

3. Мадрид, Испания

4. Токио, Япония

5. Амстердам, Холандия

6. Берлин, Германия

7. Рим, Италия

8. Ню Йорк, Съединени американски щати

9. Барселона, Испания

10. Лондон, Англия

11. Сингапур

12. Мюнхен, Германия

13. Милано, Италия

14. Сеул, Южна Корея

15. Дъблин, Ирландия

16. Осака, Япония

17. Хонконг

18. Виена, Австрия

19. Лос Анджелис, Съединени американски щати

20. Лисабон, Португалия

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР