Парагвай и Тайван са не само съюзници, но и братя.

...
Парагвай и Тайван са не само съюзници, но и братя.
Коментари Харесай

Новият президент на Парагвай подчерта връзките на страната си с Тайван

Парагвай и Тайван са " освен съдружници, само че и братя ". Това сподели през днешния ден новият президент на Парагвай Сантяго Пеня по време на церемонията по полагането на клетва като подобен пред държавния замък в столицата Асунсион, оповестява " Асошиейтед прес ".

На събитието участваха няколко районни водачи и вицепрезидентът на Тайван Уилям Лай.

Парагвай е единствената страна в Южна Америка която има дипломатически връзки с Тайван. По света общо 12 държавни управления признават островната страна.

" Ние ще построяваме съюзи и съдействие с геостратегическа визия, като търсим хоризонтални съглашения ", сподели Пеня и означи, че връзките на страната с Тайван " са образец за това, за приятелския дух и за духът на съдействие на Парагвай ".

Преди да замине за Парагвай, Лай сподели, че визитата му е частично за " интернационалното общество да разбере, че Тайван е страна, която упорства в своята народна власт, човешки права и независимост и интензивно взе участие в интернационалните каузи ". на път за Парагвай и възнамерява да спре в Сан Франциско на връщане от страната.

 Вицепрезидентът на Тайван пътува до Съединени американски щати на фона на китайски митинги
Вицепрезидентът на Тайван пътува до Съединени американски щати на фона на китайски митинги

Тайпе и Вашингтон споделят, че сходни междинни кацания са рутинни

Когато 44-годишният Пеня посети Тайван през юли, той сподели на президентката на страната Цай Ингвен, че ще " застане с народа на Тайван " по време на петгодишния му мандат.

Пеня, елементарно завоюва изборите по-рано тази година.

Посланикът на Тайван в Парагвай Хосе Хан разгласява фотоси в обществените медии на Лай, който прави чипа, обичайно руло с усет на сирене, и пие tereré, напитка, известна в южноамериканската страна. " Той хареса обичайните усети на Парагвай ", написа посланикът.

Тайван се трансформира в бодлив въпрос по време на президентската акция на Парагвай, защото главният противник на Пеня твърдеше, че съюзът е станал прекомерно безценен, както и че пречи на дребната страна да търси бизнес благоприятни условия с Китай.

В речта си при встъпването в служба Пеня похвали някогашния президент Орасио Картес (2013-2018 г.), началник на партията на Колорадо,. Правителството на Съединени американски щати го упрекна в подкупване на държавни чиновници и законодатели, както и във връзки с хора, които събират пари за групата Хизбула, която Вашингтон счита за терористична организация.
 Парагвай заздравява връзките с Тайван
Парагвай заздравява връзките с Тайван

Това бе предизборно заричане на новия президент Сантяго Пеня

Испанският крал Фелипе VI участва на церемонията по встъпването в служба. На нея пристигнаха още президенти от района, в това число Луис Инасио Лула да Силва от Бразилия, Алберто Фернандес от Аржентина и Габриел Борик от Чили.

" Успехът е да подсигуряваме, че всички парагвайци са по-добре и че светът става очевидец на възраждането на един колос ", сподели Пеня.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР