Парад на куклени герои, АртАкция за експериментално рисуване на театрален

...
Парад на куклени герои, АртАкция за експериментално рисуване на театрален
Коментари Харесай

Парад на куклите в Пловдив

Парад на куклени герои, АртАкция за пробно изобразяване на сценичен сюжет пред аудитория и разкриване на тематична фотоизложба в Цар Симеоновата градина ще привлекат вниманието на пловдивчани и посетители на града на 15 май . Атракциите са част от плана „ Театърът на сенките и цифровият свят “ на Сдружение „ АртеВизия “ с поддръжката на Община Пловдив.

От 10 часа в Дома на науката и техниката дребни и огромни ценители на театралното изкуство ще се срещнат с обичани приказни герои и персонажи от театрални спектакли. Деца, възпитаници и младежи от Пловдив ще се превъплътят в атрактивните облици. Ще изявят своите гении и обич към театъра в тематично дефиле, музикални осъществявания, мажоретки и танцови етюди. Техен фон ще са 3D статуи от Театъра на сенките. Те са сътворени от деца със СОП, посещаващи Регионалния център за поддръжка на приобщаващото обучение в Пловдив на извършената там Интерактивна Демо работилница.

Ще има и креативно предизвикателство за присъстващите. В АртАкция участниците ще творят отвън общоприетите шаблони. На живо пред очите на публиката ще основат нереален сюжет от Театъра на сенките по метода „ Рисувай с две ръце “. Техен наставник в живописния опит ще бъде образният актьор Изабел Попова.

Финал на празника е откриването на фотоизложба „ Театърът на сенките – Миналото среща бъдещето “ в Цар Симеоновата градина.  Тя ще може да се види на откритите пана до шадраван „ Деметра “ до 30.05.24 година

Театралният маратон през месец май в Пловдив продължава с два спектакъла от Театъра на сенките.

На 20 май от 10 часа в Киносалона на Централен кооперативен съюз , ул. „ Константин Нунков “ 13А очаквайте Театърът на сенките от гр. Бурса, Турция.

На 21 май от 14 часа във Военния клуб в Пловдив, ул. „ Иван Вазов “ 2, гостува Театърът на сенките от гр. Солун,  Гърция.

Всички събития са с вход свободен!
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР