Папагалите са очарователни и интелигентни птици, които са страхотни домашни

...
Папагалите са очарователни и интелигентни птици, които са страхотни домашни
Коментари Харесай

Кои породи папагали са подходящи за дете

Папагалите са очарователни и интелигентни птици, които са страхотни домашни любимци. Не всички породи папагали обаче са подобаващи за деца.

Някои типове може да са прекомерно огромни или нападателни, до момента в който други изискват повече грижи и внимание, в сравнение с едно дете може да обезпечи. Ето някои от най-хубавите породи папагали за деца:

Корели

Корелите също са добър избор за деца. Те са малко по-големи от вълнистите папагали, само че към момента са релативно дребни и лесни за боравене. Корелите са известни със своя другарски и завързан темперамент, което ги прави страхотни приятели за деца. Освен това са доста вокални и обичат да си подсвиркват и пеят, което може да бъде занимателно за децата да слушат.

Неразделки

 Неразделки

Грижата за неразделките е малко по-трудна от вълнистите папагали или корелите, само че те могат да бъдат отлични домашни любимци за по-големи деца. Те са доста обществени и обичат да бъдат измежду хора и могат да основат мощни връзки със своите притежатели. Влюбените птици също са доста дейни и игриви, което може да бъде занимателно за децата.

Конурес

Конурес са по-големи папагали, които изискват повече пространство и внимание от вълнистите папагали или корелите, само че въпреки всичко могат да бъдат положителни домашни любимци за деца. Те са доста отзивчиви и привързани и обичат да прекарват времето си със своите стопани. Конурес също са доста интелигентни и могат да бъдат подготвени да вършат разнообразни трикове, които могат да бъдат занимателни за гледане от децата.

Вълнисти папагалчета

Вълнистите папагали са дребни папагали, които са идеални за деца. Те са лесни за грижи и относително евтини, което ги прави известен избор за фамилии. Вълнистите папагалчета също са доста общителни и обичат да бъдат измежду хора. Те могат да бъдат подготвени да извършват трикове и да имитират звуци, което може да бъде доста занимателно за децата.

 Папагал за дете

Африкански сиви папагали

Африканските сиви папагали са едни от най-интелигентните и приказливи породи папагали, само че също по този начин изискват доста грижи и внимание. Те могат да бъдат положителни домашни любимци за по-големи деца, които са задоволително виновни, с цел да се оправят с техните потребности. Африканските сиви папагали могат да научат стотици думи и изречения и могат да бъдат доста занимателни за другарство с децата.

Когато избирате папагал за дете, е значимо да вземете поради размера, темперамента и условията за грижа за породата. Не забравяйте да извършите изследване и да изберете папагал, който е подобаващ за метода на живот и потребностите на вашето семейство. С вярната порода и грижи, папагалът може да бъде прелестен сателит на детето и да му обезпечи години наслаждение и развлечение.

Вижте разгласи и цени за папагали, с цел да се ориентирате по-добре в избора си.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР