Папагалите имат способността да бъдат много шумни и някои видове

...
Папагалите имат способността да бъдат много шумни и някои видове
Коментари Харесай

Кои папагали са шумни?

Папагалите имат способността да бъдат доста шумни и някои типове са по-склонни към това от други. Като цяло, огромните птици са в положение да издават по-силни вокализации заради размера си, макар че има и доста гласовити дребни птици. Някои от тях издават мощен зов единствено понякога, до момента в който други са склонни да чуруликат доста през целия ден. Ако нямате нищо срещу един много гръмък приятел, ето 7 от най-шумните папагали.

1. Какаду - птици, способни на мощно чуруликане, което не всеки може да понесе. В дивата природа тези вокализации са нужни за оцеляване, позволявайки на птиците да намерят своите сътрудници и да предизвестяват другите птици при заплаха. Гледани у дома, какадутата са склонни да се привържат мощно към своите стопани и може да викат мощно, когато желаят внимание.

2. Ара – в дивата природа папагалите Ара могат да пътуват по доста километри дневно, употребявайки мощния си глас, с цел да поддържат връзка с другите птици. Това води до забележителен звук, когато папагалът се гледа вкъщи, който може да стане несъразмерен. Въпреки това, Ара са много интелигентни и могат да се научат на трикове и да приказват, което ги прави занимателни и игриви домашни любимци.

 Кои папагали са шумни

3. Еклектус – тези типове не са склонни да подвигат звук непрекъснато, само че имат характерен мощен глас, който може да бъде стряскащ. Някои от тези птици също имат податливост към ревнивост, в случай че се усещат като че ли са пренебрегнати и може да изразят мощно недоволството си.

4. Амазонски папагали - въпреки че са известни със способността си да приказват, шумните папагали амазонки имат и различен трик: те могат да създават пронизителни писъци с честоти, които като че ли прорязват човешките уши. Въпреки това има техники, които да оказват помощ за ограничение на техните крясъци. Опитайте се да възнаградите птицата с внимание и лакомства, когато е тиха. Също по този начин, избягвайте да увеличавате шума със личните си крясъци, когато птицата крещи, защото това може да насърчи държанието.

5. Конюри - макар че са доста по-малки от доста шумни папагали, конюрите могат да бъдат също толкоз мощни. Тези птици могат да бъдат чути на километри, когато крещят, което може да аргументи главоболие измежду стопаните и съседите.

6. Жако – тези африкански сиви папагали имат репутацията на едни от най-добре говорещите птици. Те имат податливост да бърборят през целия ден и могат да бъдат доста мощни, когато пожелаят. Като извънредно интелигентни птици, те се нуждаят от доста игри и социализация, с цел да се забавляват. В противоположен случай може да викат от досада.

 Кои папагали са шумни? Снимка: manfredrichter/pixabay.com

7. Лорикет - известни със своите комични лудории, тези птички обичат да поддържат връзка с настойниците си и изискват доста умствена и физическа интензивност, с цел да бъдат щастливи и здрави. Тъй като те са естествено обществени птици, които съществуват на огромни групи в дивата природа, те имат мощни гласове, които да се чуят от другите. Техните крясъци и постоянно чуруликане може да са прекомерно неприятни за доста домове и за хората, които не обичат шумни типове папагали.

Ако въпреки всичко шумът не ви тормози и желаете подобен приятел, вижте тези разгласи и цени за папагали.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР