Папагалите често са един от най-забавните избори за домашен любимец.

...
Папагалите често са един от най-забавните избори за домашен любимец.
Коментари Харесай

Подходящи видове папагали за начинаещи

Папагалите постоянно са един от най-забавните избори за домакински любим. Те са прочувствени, умни и комплицирани животни.

Мнозина, обаче, намират концепцията за домакински любим папагал леко плашеща, тъй като са по-сложни за гледане. Те изискват малко повече грижи, внимание и бюджет, изключително по-големите от тях.

И, до момента в който е правилно, че развъждането на папагал изисква подготовка и осъзнато желание да се грижите за птицата, то въпреки всичко има породи папагали, които са по-щадящи за нови притежатели.

Вълнистият папагал е подобаващ за начинаещи

Вълнистите папагали са едни от най-подходящите за начинаещи, а може би и една от най-популярните. Техният дребен размер и налична цена ги прави доста по-приветливи, от по-големите си събратя. Често се купуват по няколко вълнисти папагала дружно, което е идеално за тази порода, защото те са обществени и имат потребност от другарство един с различен и предпочитането им да живеят на ято.

Заради дребния им размер, за тях не е нужна толкоз огромна клетка, както и материални такъми. Но тези папагали постоянно им става скучно и самотно, за това са им нужни доста играчки и най-много другарство. Те обичат да подсвиркват и да практикуват вокалните си качества със стопаните им. Гласа им не е толкоз чист, като на по-големите папагали, само че с подготовка стават доста общителни.

Корелата става за начинаещи

 Корелата е подобаваща за начинаещи Снимка: pixabay.com

Корелите са отличен папагал за хора без опит! Те са общителни и дейни, само че не са прекомерно хиперактивни. Те обичат да прекарват времето си със притежателя си и да му седят на рамото, а когато са сами обичат да си играят с играчките си за папагали. Те са благи и обичливи птици и се привързват елементарно.

Умеят да се учат да издават всевъзможни звуци, сигнали и да беседват. Мъжките корели приказват доста ясно и дори пеят. Но те могат да са много шумни и просто в всекидневието. Докато женските корели всекидневно са по-тихи и в случай че не си общуваш с тях интензивно, няма да издават доста звуци.

Зеленобузестият папагал е подобаващ за неопитни стопани

Макар, че породата стига от дребен, до междинен размер, те са главно по-лесни за развъждане папагали. Те са тихи и спокойни папагали, нямат потребност да издават постоянно звуци или да шумят. Въпреки това, с ежедневни тренировки и внимание, те могат да се научат и да приказват.

Гласа им няма да е чист и доста понятен, само че въпреки всичко говоренето е един от многото трикове, на които могат да се научат. Те са доста интелигентни и елементарно се учат трикове. Също по този начин това ще е прелестно за тях, тъй като те се привързват доста и ще се радват, че организирате време с тях. Зеленобузестите папагали са доста занимателни и постоянно ги назовават дребни клоуни. Те обичат да се търкалят, висят и играят с часове и им е нужно доста внимание.

Папагалът духовник става за новаци

 Папагал духовник става за неопитни стопани Снимка: ChrisAusBayern/pixabay.com

Папагалите от тази порода са едни от най-хубавите говорещи птици. Имат доста положителни качества, само че имат и собствен манталитет. Папагалите духовник са обичливи, игриви и развиват дълбока връзка със стопаните си. Умението им да беседват толкоз добре е това, което притегля хората към тях. Въпреки това, обаче, тези птици изискват малко повече грижа и старания от останалите.

Това се дължи на междинния им размер и териториалното им държание. Ако не се образоват ежедневно, могат да бъдат много нападателни, дори! Трябва им доста социализация и подготовка, с цел да не се поддават на териториалните си трендове. При верен метод и неизменност, това може да се реализира, и тогава тези птици могат да са в действителност правилен другар и компания за диалог. Стига да не ви пречи когато стартират да шумят.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР