Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си

...
Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си
Коментари Харесай

Папа Франциск тръгва за Южен Судан с призив за мир, докато в продължаващите там сражения загинаха 27 души

Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март стартира втория и финален стадий от обиколката си в Африка, тръгвайки за Южен Судан, съобщи АП, представена от Българска телеграфна агенция.

Светият отец се надява да насърчи буксуващия кротичък развой в тази млада страна и да притегли интернационалното внимание към продължаващите сражения и засилващата се филантропична рецесия.

Франциск се срещна през днешния ден в Киншаса с конгоански епископи преди да отлети по-късно за южносуданската столица Джуба.

Там главата на Римокатолическата черква ще се причисли към архиепископа на Кентърбъри Джъстин Уелби и главата на шотландската черква Иън Грийншийлдс в нов космополитен апел за мир.

Тримата дружно съставляват духовното управление на тази преобладаващо християнска страна, която получи самостоятелност от популации най-вече с мюсюлмани Судан през 2011 година, само че е обхваната от революция и спорове.

Религиозните водачи имат за цел да насочат взаимен апел към политическите водачи на Южен Судан да сложат настрана разликите си и да работят за положителното на своя народ.

В резултат на продължаващите сражения, в това число осъществени тази седмица набези в южната част на страната, при които починаха 27 души, към 2 милиона локални поданици бяха принудени да се преселят и бе възпрепятствано осъществяването на мирния контракт от 2018 година

Но съгласно локалното население идването на Франциск на първото в историята папско посещаване в Южен Судан им носи вяра.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР