Пандемията сериозно повлия на множество сфери на обществения и икономичечския

...
Пандемията сериозно повлия на множество сфери на обществения и икономичечския
Коментари Харесай

Истории за геройството: как 7-годишно момче спаси футболен клуб от фалит

Пандемията съществено повлия на голям брой сфери на публичния и икономичечския ни живот, а спорта несъмнено не остава на назад във времето. Пострадаха и футболните клубове и най-вече тези, които директно зависят от почитателите. В Нидерландия доста тимове не могат да съществуват без своите последователи. Заради ковид хората известно време не можеха да посещават стадионите, а поради сложната икономическа обстановка никой не бързаше да купува фланелки или сувенири. И в случай че клубовете от Ередивизи имаха нелоша финансова поддръжка с помощта на парите от телевизионни права, то тимовете от Ерстедивизи (втора дивизия) и тези по-ниско бяха застигнати от съществени проблеми.

Такава бе обстановката с НЕК (Nijmegen Eendracht Combinatie) - непретенциозен клуб от дребния град Неймеген, който е покрай границата с Германия. За съвсем 121-годишната си история НЕК може да се похвали единствено с това, че 4 пъти е стигал до край за Купата на Нидерландия, само че ги губи и четирите. В шампионата в никакъв случай не е достигал по-напред от петото място. Истински сложните времена за тима обаче настъпват точно по време на пандемията.

Във времената на компликация за тима се появява един непредвиден ангел. Това е , наследник на прочут почитател на НЕК. Детето разгласи, че ще обикаля града и ще събира пари в специфична сметка за спасението на клуба. С помощта на родителите си Яник записа видеообръщение към почитателите на НЕК и ги помоли да му оказват помощ да избави клуба.

" Аз просто ще карам велосипеда си из града и в случай че Вие можете да помогнете на клуба, пожертвайте каквато и да е сума... Ние би трябвало да спасим НЕК ", споделя в клипа детето.

Как историята на Яник докосна милиони и какви начинания провежда детето, с цел да избави обичания си клуб,

Още от ФУТБОЛ СВЯТ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР