ПАНАМА СИТИ (АП) — Върховният съд на Панама отхвърли оспорването

...
ПАНАМА СИТИ (АП) — Върховният съд на Панама отхвърли оспорването
Коментари Харесай

Върховният съд на Панама отхвърли оспорването на кандидатурата на фаворита за президентски избори дни преди гласуването

ПАНАМА СИТИ (АП) — Върховният съд на Панама отхвърли оспорването на конституционното оборване на кандидатурата на водещия претендент за президент Хосе Раул Мулино в петък, премахвайки детайл на неустановеност два дни преди гласуването на 5 май.

Съдът се произнасяше по тъжба на юрист Каризма Етиен Караманитес, който твърдеше, че Мулино не дава отговор на изискванията, защото не е бил определен посредством първоначални избори от партията за реализиране на цели някогашният президент Рикардо Мартинели.

Избирателният арбитражен съд на Панама през март не разреши на Мартинели да се кандидатира, прекратявайки опита му за политическо възкръсване, защото той беше наказан на повече от 10 години затвор за пране на пари. Конституцията на Панама не разрешава на всеки, наказан на пет години или повече за закононарушение, да заема изборна служба.

Когато Мартинели беше блокиран, Мулино, 64-годишен морски юрист и някогашен министър на сигурността, мигновено стана любимец, макар че няма харизмата на Мартинели или попу...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР