Паметник на члена на Политбюро на БКП Пенчо Кубадински в

...
Паметник на члена на Политбюро на БКП Пенчо Кубадински в
Коментари Харесай

Паметник на Пенчо Кубадински в Лозница няма да има, демонтират го

Паметник на члена на Политбюро на Българска комунистическа партия Пенчо Кубадински в родния му град Лозница няма да има.
 Местан и Дал скочиха против Движение за права и свободи поради монумент на Пенчо Кубадински
Това заяви писателят Захари Карабашлиев на страницата си във фейсбук. Вчера Общинският съвет е отменил решението, с което позволява издигането и слагането на бюста, като се стимулира със Закона за оповестяване на комунистическия режим в България за незаконен. 

Захари Карабашлиев е един от 24-мата интелектуалци, които се опълчиха гневно на издигането на монумент на комунистическия деятел. 

По мотив паметника ДОСТ и НПСД пък упрекнаха Движение за права и свободи, че оправдава " дейци на възродителния развой ". В декларацията на ДОСТ, подписана от водача Лютви Местан, се наблягаше, че Движение за права и свободи има болшинство в общинския съвет в Лозница. 

Когато Движение за права и свободи с фалш се разграничаваше от решението на общинските си съветници във Велинград, решението за слагане на монумент на Пенчо Кубадински в Лозница е било взето. Отказаха се от паметна плоча на Атанас Семерджиев, с цел да слагат монумент на Пенчо Кубадински - цинизъм. Недоумение буди и фактът за какво Областния шеф на Разград Гюнай Хюсмен не направил нужното, с цел да спре това позорно решение. И с двете решения Движение за права и свободи заплю в лицето своите гласоподаватели и жертвите на Възродителния развой, които разнася от година на година по партийно възпоменателни манифестации на Демир Баба Текке, Джебел, Пристое… Защото точно по време на Майските събития са вземани тези позорящи паметта на жертвите решения, написаха от партията на Орхан Исмаилов и Касим Дал. 

Паметникът на Пенчо Кубадински в Лозница трябваше да бъде публично открит на 6 септември, само че в този момент ще бъде демонтиран, взеха решение съветниците.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР