Палестински медицински екипи са открили трети масов гроб в болница

...
Палестински медицински екипи са открили трети масов гроб в болница
Коментари Харесай

Трети масов гроб открит в болница в Газа след израелска атака

Палестински медицински екипи са разкрили трети всеобщ гроб в болница Ал-Шифа в град Газа, заяви държавната медийна работа в сряда.

„ Около 49 мъртви тела до момента са били ексхумирани от всеобщия гроб и към момента се поставят старания за търсене на още “, се прибавя в изказване.

Най-малко седем всеобщи гроба бяха открити в Ивицата Газа, откакто Израел продължи бруталната си атака против анклава, оставила повече от 34 800 мъртви и ранени над 78 400 други от 7 октомври 2023 година

Три всеобщи гроба бяха открити в болница Ал-Шифа, три в болница Насър в южния град Хан Юнис и един в болница Камел Адуан в северната част на Газа, оповестиха от медийния офис.

„ Най-малко 520 тела на мъртви хора са ексхумирани от седемте всеобщи гроба “, се прибавя в него.

Повече от седем месеца след израелската война големи елементи от Газа лежаха в руини, тласкайки 85% от популацията на анклава към вътрешно разселване на фона на осакатяваща обсада на храна, чиста вода и медикаменти, съгласно Организация на обединените нации.

Израел е упрекнат в геноцид в Международния съд. Временно решение от януари гласи, че е " правдоподобно ", че Израел прави геноцид в Газа и подреди на Тел Авив да спре сходни дейности и да вземе ограничения, с цел да подсигурява, че филантропичната помощ се дава на цивилни в Газа.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР