Оттам посочват още, че оказват пълно съдействие на органите по

...
Оттам посочват още, че оказват пълно съдействие на органите по
Коментари Харесай

На какво има право и на какво не НСО на пътя?

Оттам показват още, че оказват цялостно подпомагане на органите по воденото разследване.

Автомобилите ѝ могат да се движат без ограничаване на скоростта при специфичен режим на работа.

 

Според някогашният зам.-ректор на Академията на Министерство на вътрешните работи доцент Милен Иванов, край Аксаково охранителите не са карали с превишена скорост и са работили вярно.

 

На какво има право и на какво не НСО на пътя?

 

Бърза мисъл и плавни реакции – две съществени качества за водачите в НСО. Ако автомобилът не е в специфичен режим, тогава се съблюдават всички правила за придвижване на пътя. Има обаче и друга догадка, при която скоростта може да е над рестриктивните мерки – когато има опасност за живота и здравето на охраняваното лице.

„ Един охранител цялостен живот може да се приготвя, а това са 20 - 30 години професионален стаж, с цел да е подготвен да работи тъкмо 2 секунди “, споделя пред БТВ доцент Милен Иванов.

Ако има заплаха, водачът на НСО може да надвиши скоростта, да мине в насрещното, да предприеме рискови маневри.

 

Край Аксаково служителят е работил вярно, заключава доцент Иванов.

 

„ Шофьорът е подхванал единствения вероятен и верен излаз – да удари колата, която му препречва пътя в централната ѝ част. По този метод той защищава останалите участници в придвижването, в случай че я беше блъснал начело или откъм гърба, щеше да я завърти “, посочи доцентът.

 

Ударът не е бил с повече от 100 км/ч., счита специалистът. За страдание обаче непряк удар съвсем постоянно се оказва съдбовен или за водача или за пасажерите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР