Оцелелите след смъртоносния пожар, отнел живота на 74 души в

...
Оцелелите след смъртоносния пожар, отнел живота на 74 души в
Коментари Харесай

След пожара в Йоханесбург: Местните се възстановяват, а разследването продължава

Оцелелите след смъртоносния пожар, лишил живота на 74 души в Южна Африка, започнаха своето възобновяване. Нощният пожар срути пететажна постройка в Йоханесбург, в която са живеели към 200 бездомници и самонастанили се хора, доста от които чужденци. Районът към момента е отцепен, до момента в който полицията и криминалистите не престават с следствията. Причината за пожара към момента не е известна, само че чиновник на локалната администрация съобщи, че по първични данни той е почнал от свещ. Приятелката на Номвула Нгубане - Стела, е живяла в постройката, а Номвула разказа ужасните условия на живот вътре.
Била съм в постройката и преди и я намирам за ужасяваща. Това не е уместно място за живеене. Беше доста ужасно място за посещаване. Винаги имах възприятието, че някой ще ме нападне.
Номвула Нгубане, другарка на липсващ гражданин

Членове на Африканския народен конгрес, дружно с духовници от разнообразни църкви, дойдоха на мястото на случая, с цел да насочат молебствия за жертвите, които изгубиха живота си. Те обаче не бяха посрещнати задушевно от някои от минувачите и някогашните поданици на постройката. Те бяха видяни и чути да насочат обиди към делегацията, заявявайки, че песните и молитвите няма да оказват помощ на тези, които към момента се съвземат от нещастието. Президентът на Южна Африка Сирил Рамафоса съобщи, че нещастието е частично породена от изтъквам " престъпни детайли ", които са завладяли постройката и са отдавали чартърен жилищни площи на бездомни, небогати хора, някои от които южноафриканци, а други задгранични мигранти.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР