Отпадни битови и фекални води от канализационната система на Банско

...
Отпадни битови и фекални води от канализационната система на Банско
Коментари Харесай

Отпадни води и фекалии се изливат в реките в Банско

Отпадни битови и фекални води от канализационната система на Банско се изливат в централната река на града Глазне и в река Коневица, която се намира в източната зона на курорта. Това е установила незабавна инспекция на Регионалната ревизия по околна среда (РИОСВ) и води в Благоевград.

Проверката на еко инспекцията е осъществена в края на март и е по сигнал на жители, които настояват, че от много време към реката, както и в околните хотели и заведения се носи непоносима миризма на фекалии.

Инспекторите са установили сериозен проблем със заустването на дъждовни и битови води към изхода на отливен канал на дъждопреливно оборудване. Тъй като количеството отпадни и фекални води не могат да се поемат от канализационната мрежа, те преливат и изтичат в реката.

Втората инспекция е била в източната курортна зона „ Св. Иван “, където е позволено нерегламентирано включване на битови отпадъчни води в дъждовната канализация и в точката на заустване в река Коневица се изливат очевидно непречистени, с присъщ аромат и цвят на битови отпадни води.

Като аргументи за сериозното замърсяване на реките с фекални и битови води от община Банско са показали контсруктивни проллеми при осъществяването на огромния план за водния цикъл на курорта преди години и са уверили проверяващите, че са в развой на реализация на планове за реорганизация на канализационната и водопроводната мрежа в града

Регионална инспекция за опазване на околната среда е издала акт за определяне на административно нарушаване, период за премахване на казуса и са направени редица предписания
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР